Politică

Gabriela Ene, izgonită din Consiliul Local Râmnicu Vâlcea

Pedelista este suspectată că ar fi votat pentru instalarea lui Ion Gigi Matei în fruntea primăriei

Consilierul local PDL Gabriela Ene riscă să părăsească forul legislativ al Râmnicului pentru a doua oară prin retragerea sprijinului politic al partidului. Colegii din organizaţia municipală a PDL au votat, joi, 30 mai, pentru retragerea sprijinului politic al Gabrielei Ene, acuzând-o pe aceasta de partizanat cu gruparea PSD din CL Râmnicu Vâlcea. „S-a votat pentru retragerea sprijinului politic al doamnei Gabriela Ene. În locul dânsei, cel mai probabil, va intra în Consiliul Local domnul Constantin Muşat”, a anunţat sec preşedintele PDL Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu.

Excluderea depinde de votul şefilor de la judeţ

Deşi Rădulescu se arată destul de sigur în ceea ce priveşte soarta Gabrielei Ene, aceasta spune că nu are ce să îşi reproşeze în ceea ce priveşte activitatea desfăşurată ca şi consilier local. În plus, fostul inspector general din învăţământul vâlcean îl anunţă pe Rădulescu că are nevoie de votul organizaţiei judeţene pentru a o scoate din CL Râmnicu Vâlcea. „Eu nu am ce să îmi reproşez ca şi consilier local. De altfel, înţeleg că nici domnul deputat Rădulescu nu a fost explicit în ceea ce priveşte motivul retragerii sprijinului politic. Din ceea ce ştiu, Consiliul Local va trebui notificat de organizaţia judeţeană în privinţa retragerii sprijinului politic. Aşa că până atunci va trebui să fie luat în discuţie cazul meu şi în şedinţa Biroului Permanent Judeţean”, a declarat Gabriela Ene. Romeo Rădulescu şi Dorel Jurcan, cel de care depinde poziţia de consilier local a Gabrielei Ene, nu se află pe aceeaşi lungime de undă de mai multă vreme, între organizaţia municipală şi cea judeţeană a PDL existând disensiuni greu mascate. O eventuală retragere a sprijinului politic al PDL ar pune-o pe Gabriela Ene într-o postură similară celei de acum şase ani, moment în care liberalii au evacuat-o din Consiliul Local pentru simpatia manifestată faţă de gruparea democrat-liberală.

Votul secret nu a ajutat-o

Surse din cadrul democrat-liberalilor râmniceni susţin că Ene ar fi votat pentru desemnarea pesedistului Ion Gigi Matei în funcţia de primar interimar al Râmnicului, în timp ce în cadrul şedinţei de grup se stabilise susţinerea viceprimarului liberal Gheorghe Ioniţă. Votul secret derulat pe 11 mai nu a ajutat-o însă pe Gabriela Ene, în cele din urmă, colegii săi aflând cine a trădat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...