Administraţie

Severinenii şi-au tras viceprimar “smardoi”

Proaspăt exclus din PNL, Romeo Vâlcu a fost uns secundul lui Gherghe la Primăria Drobeta Turnu Severin

Noul viceprimar al Severinului este consilierul local prospăt exclus din PNL Mehedinţi, Romulus Vâlcu, care acum, în mod paradoxal, când a primit un şut în fund de la propriul partid, se bucură de sprijinul şi încrederea majorităţii USL din cadrul Consiliului Local Drobeta Turnu Severin. Oportunist şi fals în discursuri, politicianul Romică Vâlcu este şi un om violent la beţie. În urma votului consilierilor locali, a fost înlocuit din funcţia de viceprimar liberalul Daniel Cârjan, preşedintele PNL Severin, cu nimeni altul decât proaspătul exclus din rândurile Partidului Naţional Liberal, Romulus Vâlcu.

Un şut în fund, un pas înainte!

După ce a fost exclus din Partidul Naţional Liberal, consilierul local Romulus Vâlcu a fost ales viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin. Consilierii locali întruniţi în şedinţa ordinară au votat la primul punct pe ordinea de zi schimbarea din funcţie a liberalului Daniel Cârjan, iar la punctul doi au hotărât ca Romulus Vâlcu să ocupe această funcţie. Înainte de a se trece la vot, consilierii Partidului Democrat Liberal au declarat că nu vor participa la vot. La fel a procedat şi consilierul UNPR, Liviu Nicolicea (fratele parlamentarului Eugen Nicolicea), precum şi doi consilieri liberali, respectiv Renata Nanciu şi Cosmin Robu. Astfel, din cei 22 de consilieri prezenţi în sală, 13 consilieri şi-au exprimat votul, care a fost pentru schimbarea lui Cârjan din funcţie. Cu acelaşi număr de voturi, a fost ales apoi Romulus Vâlcu în funcţia de viceprimar. Fostul viceprimar Daniel Cârjan (preşedintele organizaţiei PNL Drobeta Turnu Severin) a declarat că va contesta în instanţă această hotărâre întrucât o consideră ilegală: „În urmă cu câteva zile, Partidul Naţional Liberal a depus la Registratura Primăriei municipiului Drobeta Turnu Severin o adresă oficială semnată de conducerea judeţeană a partidului în care se specifică foarte clar că domnul Romulus Vâlcu şi-a pierdut calitatea de membru al PNL şi a fost exclus statutar din cadrul partidului. Acum, faptul că dumnealui este viceprimar ţine de legalitate, vom vedea ce se întâmplă în perioada viitoare, categoric noi vom contesta, cert este că ocupă ilegal această funcţie şi oricum nu reprezintă Partidul Naţional Liberal. Nu există absolut niciun motiv invocat legal care să justifice schimbarea mea din funcţia de viceprimar”, a declarat Daniel Cârjan.

Vâlcu, dat afară din PNL, luat în braţe de USL

Schimbarea lui Cârjan din funcţia de viceprimar şi numirea lui Romică Vâlcu în locul său nu sunt deloc întâmplătoare. Dacă, iniţial, reprezentanţii PNL Mehedinţi au declarat că motivele excluderii din PNL a lui Liviu Mazilu, Adriana Bădănoiu şi Romică Vâlcu sunt „repetate încălcări ale statutului”, Daniel Cârjan spune că avea cunoştinţă de mai multă vreme de schimbarea sa din funcţie şi că tocmai acest fapt l-a determinat să ceară excluderea lui Vâlcu din PNL. „Unul dintre motivele, pe lângă multe altele, excluderii celor trei din cadrul PNL este coordonarea şi planificarea în cadrul Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru schimbarea viceprimarului susţinut de Partidul Naţional Liberal. Astăzi s-a dovedit că acest motiv a fost real pentru că aţi văzut că am fost schimbat din funcţie, deci unul dintre motivele pentru care au fost excluşi cei trei s-a confirmat astăzi. Chiar eu am propus excluderea şi încă o dată vreau să fac precizarea, fiindcă văd că circulă câteva dezinformări, că propunerea de excludere a celor trei îmi aparţine mie exclusiv”, a declarat ex-viceprimarul Cârjan . De cealaltă parte, Romulus Vâlcu spune că se consideră în continuare membru al Partidului Naţional Liberal şi că oricum decizia de excludere a sa din partid o va contesta în instanţă. „În legătură cu ceea ce colegul meu Daniel Cârjan spunea despre excluderea mea, menţionez faptul că eu sunt încă membru al Partidului Naţional Liberal şi chiar dacă există o decizie de excludere a mea, dacă citea statutul PNL şi regulamentul de aplicare al acestuia, vedea că din momentul comunicării există 10 zile pentru contestaţie. Până în acest moment, mie nu mi s-a comunicat o asemenea decizie. În consecinţă, după ce voi lua la cunoştinţă în mod oficial această excludere, fireşte o să contest decizia lor şi atunci, când va rămâne definitivă această decizie, în momentul respectiv puteam discuta dacă mai sunt sau nu mai sunt membru al Partidului Naţional Liberal”, a spus Romulus Vâlcu. Cât despre promovarea pe plan local, Vâlcu nu a dorit să o comenteze, precizând doar că „domnul Cârjan, aşa cum se ştie, nu prea s-a văzut ca viceprimar al municipiului, drept pentru care s-a ajuns la această schimbare”.

Romică Vâlcu, mardeiaş la beţie

Politicianul severinean în vârstă de 41 de ani, Romulus Vâlcu, proaspăt uns viceprimar, pozează în politician model, dar în realitate este un om violent, îndeosebi când se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Acest lucru este dovedit de un eveniment petrecut în noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2011, la barul “Procesul Etapei” din municipiul Drobeta Turnu Severin. Potrivit unor martori oculari, la o masă se afla Romulus Vâlcu împreună cu fratele său, Emil Cornel Vâlcu, de 39 de ani, cu preşedintele PNL Mehedinţi de atunci, Liviu Mazilu, şi cu alţii. La o masă alăturată se afla patronul localului, Alexandru Mimiş, liberal de frunte şi el, împreună cu finul său, Eugen Gheorgheci, în vârstă de 30 de ani, fiul cunoscutului om de afaceri severinean Ion Gheorgheci, patronul firmei de construcţii Competent Serv SRL. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, Eugen Gheorgheci şi fraţii Vâlcu au început să se certe pe politică şi pe alte chestiuni. De la ceartă s-a ajuns la înjurături, iar de la înjurături s-a declanşat bătaia. De fapt, fraţii Vâlcu au dat, iar Eugen Gheorgheci a încasat. Potrivit martorilor oculari, cei doi fraţi Vâlcu i-au cărat pumni şi picioare chiar şi jos, la pământ, până l-au umplut de sânge şi l-au leşinat în bătaie.

Romulus Vâlcu s-a ales cu amendă şi dosar penal

Politicianul mardeiaş Romulus Vâlcu s-a ales, în urma acestui scandal, cu o amendă de 200 de lei de la poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi cu un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe. Cu dosar penal s-a ales şi fratele politicianului, care, spre deosebire de Romică, a primit avertisment, şi nu amendă. „În noaptea de 21 ianuarie 2011, la orele 2.30, ofiţerul de serviciu de la municipiu a fost sesizat cu privire la faptul că la o unitate de alimentaţie publică din Severin a avut loc un conflict spontan. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, care a constatat că cele sesizate se confirmă, fapt pentru care a fost sancţionat V. Romulus, de 39 de ani, cu amendă de 200 de lei, şi Cornel V., de 37 de ani, cu avertisment pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru că a fost depusă o plângere împotriva celor doi, poliţiştii le-au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri şi alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...