Eveniment

Crima care a înspăimântat Oltenia

Traficantul de droguri şi iubita sa, executaţi după planurile unui puşti de 17 ani

Ancheta crimei care a băgat în sperieţi o ţară întreagă aduce în faţa judecătorilor patru tineri gorjeni, dintre care unul de doar 17 ani. Aceştia au fost reţinuţi vineri dimineaţa, după ce au recunoscut că i-au ucis şi incendiat pe Ionuţ Ulăreanu, 28 de ani, din Filiaşi, şi pe iubita acestuia, Ileana Gabriela Dumitrana, de 19 ani, din Turceni, Gorj. Reconstituirea evenimentelor în care sunt implicaţi Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu, Mihai Dorin Bălan şi minorul de 17 ani, Bogdan Alexandru Drăgoi, toţi din Motru, scoate la iveală şi alte detalii macabre. Zilele trecute a avut loc reconstituirea dublei crime de la Meriş, din judeţul Mehedinţi, în prezenţa celor patru suspecţi reţinuţi după audieri. De acest caz nu se mai ocupă Parchetul de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, fiind preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Anchetatorii au ridicat de la domiciliul unuia dintre suspecţi o haină şi două prosoape pline de sânge. Într-o fântână şi un canal din apropierea localităţii Motru au fost găsite alte haine ale autorilor crimei, iar de la domiciliul unui alt suspect poliţiştii mehedinţeni au ridicat o pereche de adidaşi cu urme de sânge.

Executaţi în stil mafiot

Bărbatul căsătorit şi femeia care îl însoţea în maşină au fost omorâţi în stil mafiot pentru droguri, mai exact pentru mefedronă. La audieri, unul dintre suspecţi a refăcut filmul oribilei crime. Prima repriză de violenţă a avut loc la Motru, unde cele două victime au fost lovite cu levierele până şi-au pierdut cunoştinţa. Odată ajunşi la Meriş, agresorii au constatat că victimele erau încă în viaţă, aşa că le-au strâns de gât, apoi le-au acoperit trupurile cu hârtie şi carton şi le-au dat foc. Dintre cei patru suspecţi reţinuţi, unul este minor, în vârstă de 17 ani. Tânărul ucis din Filiaşi, de 28 de ani, se ocupa de comerţul cu plante etnobotanice, iar cei patru erau cumpărători. Conflictul a pornit de la faptul că nu s-au înţeles asupra preţului. Se pare că aceştia i-au cerut lui Ionuţ Ulăreanu să le aducă droguri în valoare de 2.000 de lei, dar în momentul în care au trebuit să achite au oferit acestuia doar suma de 200 de lei. Fata de 19 ani din Turceni, Ileana Gabriela Dumitrana, ucisă şi ea în stil mafiot, îl cunoscuse de numai câteva zile pe traficantul de etnobotanice din Filiaşi, cu toate că acesta era căsătorit. Aceasta nu a avut nicio implicare în tranzacţia care urma să aibă loc. Localnicii din Meriş, oripilaţi de fapta petrecută pe raza localităţii lor, au auzit de la televizor că va avea loc reconstituirea crimei, aşa că s-au adunat cu toţii să-i vadă pe făptaşi. Pentru cruzimea de care au dat dovadă, sătenii spuneau că în acest caz ar trebui aplicată legea talionului. „Să-i ardă, domnule şi pe ei aşa cum au făcut şi ei cu aceşti tineri”, striga un localnic. „Să-i înece şi pe ei aşa cum voiau să facă”, spunea un alt bărbat din Meriş. La solicitarea IPJ Mehedinţi, la faţa locului a fost prezent şi un echipaj de pompieri şi scafandri de la ISU „Drobeta”, care au căutat în lacul din apropiere levierele cu care au lovit cele două victime. Cei patru suspecţi au fost aduşi cu cătuşele la mâini şi au dat anumite indicii poliţiştilor pentru descoperirea unor probe.

Cazul care a oripilat o ţară întreagă

Un dublu asasinat comis cu sânge rece, pentru droguri. Către acest verdict se îndreaptau concluziile anchetatorilor în cazul celor două cadavre carbonizate şi a maşinii incendiate găsite la marginea unei păduri din Mehedinţi. Mai mulţi tineri cu vârse cuprinse între 17 şi 23 de ani, între care şi o fată, sunt suspectaţi că i-au ucis cu sânge rece pe cei doi tineri. Ei au fost audiaţi iniţial la Poliţia Motru, după care au fost aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, unde au continuat audierile. Mobilul acestei crime abominabile pare să fie mefedrona, un drog pe care unul dintre agresori îl cumpăra de la victimă, cu care apoi îşi aproviziona şi prietenii. Marţi seară, pe 28 mai, grupul s-ar fi înţeles cu cel care cumpăra drogurile să-l sune din nou pe bărbatul de 28 de ani pentru că vor să cumpere mefedronă. Bărbatul a urcat în autoturism cu prietena fratelui său şi s-a dus la locul de întâlnire. Acolo, suspecţii ar fi tăbărât cu levierele pe el şi pe tânăra cu care era. I-au lovit până la leşin, apoi i-au pus în maşina cu care veniseră şi intenţionau să-i arunce în lacul adânc din apropiere. Dar pentru că maşina s-a împotmolit şi nu au mai putut înainta, au incendiat-o şi au fugit. Se pare că atunci când autoturismul a fost incendiat, cei doi tineri nu muriseră. Rudele suspecţilor sunt consternate. Părinţii spun că nu şi-ar fi crezut odraslele în stare de o asemenea crimă. Anchetatorii din Mehedinţi au lucrat zi şi noapte la caz. Concluziile conduc către o crimă cu premeditare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii pot risca chiar închisoare pe viaţă.

Pedeapsă pe măsură

Potrivit Codului Penal, omorul deosebit de grav se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă sau între 15 şi 25 de ani. Tâlhăria care a produs consecinţe deosebit de grave sau a avut ca urmare moartea victimei se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani. De asemenea, pentru distrugerea săvârşită prin incendiere ori explozie, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani. A patra infracţiune reţinută de procurori în cazul celor patru gorjeni, profanarea de morminte - profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument, a unei urne funerare ori a unui cadavru, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani. În plus, procurorii au reţinut circumstanţe agravante pentru faptele comise de cei patru inculpaţi. Astfel, dacă judecătorii vor ţine cont de acestea, atunci când îi vor condamna pe inculpaţi pot adăuga un spor de cinci ani la pedepsele date acestora.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...