Opinii

 

Opoziţia 0

Blaga vine joi în Vâlcea pentru a prezenta strategia pe educaţie a PDL. Şi vorbim despre Vasile Blaga, nu despre o apariţie spectrală a „lebedei mute” de la Lancrăm. Preşedintele PDL nu a fost foarte explicit în a explica dacă strategia creionată în Modrogan se referă la educaţia elevilor din România sau la cea a a membrilor de partid.

În cel de-al doilea caz, Blaga ar trebui să se înscrie la cursuri alături de majoritatea colegilor săi pentru a învăţa câte ceva despre rolul opoziţiei într-un stat de drept. Din păcate, PDL-ul se confruntă cu o perioadă de tăcere similară celei petrecută de Lucian Blaga în primii cinci ani de viaţă. Când eşti în Opoziţie şi ceea ce reuşeşti să emiţi vocal sunt doar scâncete, poţi să renunţi la orice pretenţie de viitor politic.

PDL în Oltenia mai trăieşte doar în umbra unor parlamentari activi şi a europarlamentarului Marian Jean Marinescu. „Portocaliii” se apropie ameţitor de pragul lui 0 absolut în ceea ce priveşte activitatea în Opoziţie. „Ne întâlnim 5-6 inşi care am mai rămas activi şi, din păcate, şi atunci ne dăm în cap unul altuia”, mărturisea dezamăgit un tânăr lider democrat-liberal. În Vâlcea, organizaţia se zbate de o jumătate de an să ofere certificatul de etern candidat unui lider numai bun pentru a face reclamă eşecului perpetuu. În Dolj rezistă doar prin certificatul de garanţie al lui Marinescu, chiar dacă sub pulpana acestuia regăseşti zâmbetul zaharisit al unor figuri învecinate cu penalul. În PDL Dolj singura epurare făcută a fost cea a lui Antonie Solomon. Ar mai fi de notat dispariţia subită a lui Radu Berceanu şi evadarea lui Gelu Vişan în tabăra PP-DD-istă.

În Olt, Mehedinţi şi Gorj, „transfugii” Vâlcov, Stănişoară sau Ciupă au aruncat la coşul de gunoi al istoriei recente construcţiile megalomanice ridicate de aceştia pe structura fragilă a partidului de 14%. Mai mult, în Olt democrat-liberalii au ajuns dependenţi de acceptul pesedistului Paul Stănescu pentru a fiinţa în continuare. Pentru un aşa zis partid de Opoziţie, mai rău de atât nu se poate.

Lipsa de reacţie a pedeliştilor lui Blaga aplică pe întreaga ţară emblema „România USL”. Şi nu mai vorbim acum de România ţara laptelui şi a mierii picurate în declaraţiile din iunie 2012 sau din decembrie ale aceluiaşi an. România USL de astăzi este una a cojilor de cartof, a pâinii mucegăite şi a şomajului în creştere.
În Vâlcea, joi, vine Blaga pentru a expune strategia pe educaţie a partidului. Şi, da, este vorba de Vasile Blaga. Dacă reuşeau să îl aducă pe Blaga „cel bun” pedeliştii ar fi ieşit mai câştigaţi din această întâlnire.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...