Sport

Fotbal, Liga 1 - Pandurii Târgu Jiu

Misiune grea în Liga Europa

Calificată în premieră în cupele europene, vicecampioana Pandurii Tg. Jiu are şanse mici să ajungă în grupele EL, urmând să aibă adversari titraţi în tururile preliminare III şi IV

La 18 ani de când Universitatea Craiova devenea vicecampioană, o altă echipă olteană, Pandurii reuşeşte o performanţă asemănătoare. Gorjenii au terminat Liga I pe un un onorabil loc 2 şi vor reprezenta România în Liga Europa.
Trupa lui Pustai va intra în competiţia europeană din turul 2, în care va fi cap de serie şi va avea parte de un adversar facil. Meciurile din turul II preliminar sunt programate pe 18 şi 25 iulie. Pentru tururile 3 şi 4, însă, Pandurii vor fi în urna a doua valorică şi vor avea adversari extrem de puternici precum Stuttgart, Rubin Kazan, Sevilla, Udinese sau Tottenham. Există şi variante ceva mai accesibile (Lech Poznan, Zilina, AaB Aalborg sau Bursaspor),
Pentru că stadionul din Tg. Jiu nu este omologat la nivel european, Pandurii este obligată să joace meciurile de pe teren propriu în alt oraş. Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al clubului Pandurii, a anunţat că echipa va susţine meciurile din Europa League la Cluj, dar nu a precizat pe ce stadion. Variantele sunt Cluj Arena (30.000 de locuri) sau „Dr. Constantin Rădulescu” , stadionul lui CFR Cluj (23.500 locuri).
Deocamdată, Pandurii l-a pierdut cert doar pe Boutadjine, care a ajuns la Dinamo, iar Viera şi Răduţ sunt la final de contract, însă aceştia ar putea fi păstraţi. Nistor este şi el ofertat de Steaua şi CFR Cluj, dar preşedintele Condescu a anunţat că nu îl va lăsa să plece.

Miza pe ex-iugoslavi

Calendar

24 iunie - tragerea la sorţi pentru primele două tururi preliminare în Europa League
4-11 iulie - Turul 1 preliminar Europa League
18-25 iulie - Turul 2 preliminar Europa League
19 iulie - Tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar Europa League
1 - 8 august - Turul 3 preliminar Europa League
9 august - Tragerea la sorţi pentru turul 4 preliminar Europa League
22 - 29 august - Turul 4 preliminar Europa League

Pandurii caută să se întărească cu jucători din fostul bloc ex-iugoslav, de unde şi-a propus cinci ţinte. Aceştia sunt: Djordje Despotoviv (sârb, atacant, 21 ani, Spartak Zlatibor, 27 de jocuri, 12 goluri în sezonul 2012-2013); Ifeany Victor Onylo (nigerian, atacant, 22 ani, FK Javor, 25 de jocuri, 7 goluri în sezonul 2012-2013); Admir Adrovic (muntenegrean, atacant, 25 ani, Buducnost Podgorica, 25 de jocuri, 15 goluri în sezonul 2012-2013); Vladica Brdarovski (macedonean, fundaş dreapta, 23 ani, Rabotnicki Skopje, 30 de jocuri în sezonul 2012-2013); Aleksandar Sofranac, muntenegrean, fundaş central, 22 ani, Mladost Podgorica, 26 de jocuri în sezonul 2012-2013). Preşedintele Marin Condescu anunţă că pe listă mai sunt şi alţi jucători, printre care şi atacantul împrumutat de gorjeni la Damila, Albert Voinea. „Vrem să nu repetăm greşelile altora, care au ajuns în cupele europene, dar au avut avut apoi probleme. Nu am găsit jucători liberi de contract pentru posturile pe care le dorim, dar negociem cu o serie de cluburi. Logistic şi financiar suntem pregătiţi pentru aceste transferuri, pentru o evoluţie bună în cupele europene, dar şi pentru a ne asigura de o comportare bună şi în campionatul intern”, a spus Condescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...