Actualitate

Olt: Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală cu produse din tutun

13 persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri şi luarea măsurilor legale

Peste două tone de tutun, dispozitive artizanale cu ajutorul cărora tutunul era preparat, precum şi peste 200.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de tutun, au descoperit poliţiştii, în urma percheziţiilor efectuate săptămâna trecută, în judeţul Olt..

Poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Olt, împreună cu cei de la Biroul de Investigare a Fraudelor Caracal şi poliţişti de ordine publică, însoţiţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi de la I.J.J. Olt, au efectuat, săptămâna trecută, 13 percheziţii la sedii de firme şi locuinţele ale unor suspecţi de evaziune fiscală în domeniul comercializării produselor din tutun.
În fapt, în perioada 2012-2013, mai multe persoane din comuna Rotunda şi municipiul Caracal, judeţul Olt, sunt suspectate că au comercializat, prin intermediul internetului, tutun foi şi tutun mărunţit, tratat. Acestea cumpărau, tot prin intermediul anunţurilor publicate pe mai multe site-uri, tutun foi, pe care îl prelucrau cu ajutorul unor dispozitive de tocat, artizanale, ulterior, comercializându-l prin intermediul unor anunţuri postate pe internet.

Produsul finit era livrat prin intermediul serviciilor de mesagerie, plata efectuându-se ramburs.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea confiscării, 2.150 de kg de tutun foi şi mărunţit, deţinut în vederea comercializării, 8 dispozitive artizanale, de capacitate mare de producţie, cu ajutorul cărora tutunul foi era preparat (mărunţit, presat), precum şi mai multe dispozitive de tocat, cu capacitate mică de producţie.

Totodată, au fost identificaţi şi ridicaţi, în vederea continuării cercetărilor, peste 200.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea de tutun, precum şi documente care atestau cantităţile de tutun comercializate.

De asemenea, au fost ridicate, în vederea efectuării de percheziţii informatice, 7 unităţi centrale de calculator şi un laptop.

13 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Caracal pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...