Actualitate

Cristi Minculescu, la Craiova, în tricoul Universităţii

Cristi Minculescu a susţinut, vineri seara, în Piaţa Prefecturii din Craiova, un concert incendiar pentru publicul oltean, cu ocazia Zilelor Băniei. Minculescu a purtat tricoul Universităţii Craiova, aşa cum făcut-o şi anul trecut când s-a retras din trupa Iris.

Repertoriul a reunit piese antologice din patrimoniul Iris, dar şi două compoziţii noi, alături de câteva preluări omagiale din istoria muzicii mondiale.

Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu, fondatorul Iris, au format din nou echipă, alături de Anders Diephuis şi Ken Sundberg, doi muzicieni suedezi.

Ideea reapropierii de Nuţu Olteanu s-a materializat la insistenţele Fundaţiei Phoenix, care îl reprezintă pe Cristi Minculescu.

Fondator al trupei Iris (alături de Emil Lechinteanu şi Nelu Dumitrescu), compozitor al primelor succese ale grupului şi chitarist solo în anii '80, Nuţu Olteanu s-a stabilit în Suedia la începutul anilor '90, urmându-şi cariera de instrumentist, solist vocal şi profesor de muzică.

Sporadic, a avut apariţii şi pe scenele din România, de cele mai multe ori ca "guest musician" alături de alţi foşti colegi - Holograf.

Nuţu Olteanu s-a alăturat noului proiect al lui Cristi Minculescu "cu inima deschisă". La noul proiect vor participa şi doi muzicieni suedezi cu care Nuţu Olteanu colaborează în mod constant: Anders Diephuis şi Ken Sundberg.

În toamna anului trecut, Cristi Minculescu a anunţat că părăseşte definitiv trupa Iris. Minculescu s-a stabilit în Germania, la Regensburg, împreună cu familia, şi a comunicat public că este vorba de o hotărâre definitivă, dar că el rămâne deschis oricăror colaborări artistice şi că va reveni în România ori de câte ori va fi solicitat să susţină concerte.

În Germania a fondat o nouă trupă, numită Lotus, alcătuită din muzicieni de diverse naţionalităţi, dar rezidenţi cu toţii în acelaşi oraş, Regensburg. Împreună cu Lotus sau doar cu chitaristul Judy Seutter a susţinut un număr de peste 10 concerte în România şi altele în Germania, ţara unde îşi continuă activitatea muzicală.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...