Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM-Damila 1-0

Nervi mulţi, fotbal deloc

Orgoliile jocului direct i-a făcut pe oficialii celor două echipe să cadă în penibil

Miza enormă a disputei CSM-Damila (1-0) s-a făcut cunoscută şi în rândul oficialilor celor două echipe.

Pe teren, Damila şi CSM nu au arătat fotbal, poate şi din cauza terenului, însă la nervi primii au fost alb-verzii. Dacă Nkongue a fost eliminat cu uşurinţă, Bărbulescu şi în special Cucui nu au scuze pentru roşiile primite. De altfel, Cucui putea fi eliminat mai repede, la o fază în care, după ce a fost faultat, a lovit fără minge. Duelul celor două echipe a continuat şi la final, la vestiare, unde s-au împărţit cuvinte grele, dar şi pumni.

Bucuria victoriei în faţa rivalei i-a făcut pe oficialii celor de la CSM să îşi piardă luciditatea. Delegatul Jean Turmacu a interzis accesul pe culoarul din faţa cabinelor, în timp ce responsabilul de site, Mădălin Dobre a sunat ziarişti, acuzându-i că doresc să scoată CSM din oraş. De altfel, înaintea jocului, s-a schimbat inexplicabil şi comentatorul de la staţie, iar efectul s-a văzut: spectatorii nu au înţeles nimic.

Reprezentanţii clubului gazdă au fost total prinşi pe picior greşit de ploaie şi, afară de câteva lopeţi, nu dispun de resurse pentru a înlătura apa. De altfel, terenul din Zăvoi este oricum sub orice critică, pentru că, după investiţiile făcute în urmă cu şase ani de fostul primar Mircia Gutău, nimeni nu s-a mai preocupat de soarta Bazei Sportive. Patronul Rufă nu a investit niciun leu, deşi avea posibilitatea să schimbe gazonul la oferta FRF, care contribuia cu jumătate de sumă. Pe această cale, îi rugăm pe angajaţii lui Rufă să nu uite promisiunea de a da în judecată săptămânalul nostru, după ce am scris despre lipsa de implicare a echipei în jocul cu Corona. Încă nu a ne-a ajuns nicio citaţie de la Tribunal!

De cealaltă parte, reprezentanţii Damilei au găsit tot felul de scuze penibile pentru eşec: vremea, arbitrii, biletele scumpe, copiii de mingi, ba chiar şi pe Florin Verigeanu! Pe siteul Damilei a apărut chiar în această dimineaţă un material în care se caută tot felul de scuze puerile. Cu siguranţă, nici vremea, nici preţul biletelor, nici altceva nu au contribuit la faptul că trupa lui Niculescu nu a reuşit să marcheze, ba nici măcar să pună sub presiune poarta lui Pascal. În plus, oficialii Damilei îi îndemnau pe ziariştii locali să întrebe de ce a intrat Florin Verigeanu în cabina arbitrilor în momentul în care jocul a fost înterupt. ”Iată cum, într-una din pauzele meciului, în cabina arbitrilor a intrat, fără a avea vreo calitate oficială la acest joc, un cunoscut personaj din lumea fotbalului vâlcean de care se leagă şi amintirile neplăcute de la Baia Mare”, este atacul suburban pe siteul Damilei la adresa lui Florin Verigeanu, membru al CCA.

Oficialii alb-verzilor trebuie să înveţe să piardă cu demnitate şi să se uite în primul rând la evoluţia echipei înainte de a căuta scuze penibile. În plus, după joc, jucătorii Damilei au rupt scaunele de la banca de rezerve, dar şi uşile de la culoarul de acces la vestiare, în timp ce unul din angajaţii clubului CSM a fost lovit de unul din fanii oaspeţilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

31.05.2013 - 18:16UNICUL FAN DAMILA:Pentru ce sa dea socoteala?Ca nu au facut blat?Altii daca vror Liga I trebuie sa joace si sa merite.Restul e can can.Unii sunt penibili.

31.05.2013 - 11:08Omul de bine:Aici nu este vorba nici despre Damila, nici despre CSM. Aici este vorba despre posibilitatea judetului Valcea de a avea sau nu o echipa in liga superioara. Dupa mai multi ani in care Ramnicu Valcea a investit in fotbal, printr-o taxa incasata de Primarie si alti bani publici - din taxe, din sponsorizari etc. - a venit momentul sa ne intrebam cui foloseste aceasta investitie. Daca investitia e folosita pentru a impiedica pe altii sa ne duca in liga nationala, atunci municipalitatea are de dat socoteala, nu investotorilor de la Damila, ci populatiei unui intreg judet - dupa stiinta mea, aproape o jumatate de milion. Orgoliile celor care consuma bani privati, nu conteaza in discutie. Oamenii au dreptul sa-si bata joc de banii personali asa cum vor. Orgoliile pe bani publici trebuie explicate cat mai urgent, inainte de a aparea mascatii. Si apoi vin alegerile locale, europene, prezidentiale, locale si nationale. Ce s-a petrecut ieri va avea urmari, desigur.

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...