Ultima Oră

Scandal la sânge în Primăria Râmnicului

Primarul interimar către secretarul municipiului: Eşti incompatibil!

Cel mai bine păzit secret al secretarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Toma Mihăescu, a fost dat la iveală de primarul interimar Ion Gigi Matei. În cadrul şedinţei de Consiliul Local de astăzi, 30 mai, Matei l-a acuzat pe secretar de incompatibilitate. Conflictul a răbufnit în momentul în care Ion Matei a solicitat ca salariile directorilor din societăţile controlate de Consiliul Local, SC Pieţe Prest SA şi SC ETA SA să fie limitate la nivelul salariului unui viceprimar.

"Salariile directorilor de la ETA şi Pieţe Prest să fie limitate la nivelul salariului unui viceprimar, iar indemnizaţia pentru membrii Adunărilor Generale să nu depăşească indemnizaţia unui consilier local", a cerut primarul interimar al Râmnicului. Spre surprinderea sa, opoziţia nu a venit din partea consilierilor prezenţi în adunările generale ale celor două societăţi, ci din partea eminenţei cenuşii din Primărie, secretarul Toma Mihăescu.

Secretarul revoltat de pierderea stipendiei

Beneficiar al unui loc călduţ în Consiliul de Administraţie al SC ETA SA, Toma Mihăiescu şi-a ales cel mai prost moment pentru a contracara iniţiativa primarului interimar. „Nu este normal ce propuneţi dumneavoastră! Vă trebuie o expunere de motive ca să faceţi acest lucru. Ar trebui să amânaţi acest proiect pentru o şedinţă viitoare. Eu nu semnez proiectul de hotărâre de Consiliu Local”, a contrat personajul care deţine puterea dată de vizarea legalităţii hotărârilor de consiliu local. „Dumneavoastră nu aveţi dreptul să spuneţi nimic. Sunteţi incompatibil”, l-a repezit Matei pe secretar. „Toma Mihăescu este în postura de incompatibil de când a fost ales în Consiliul de Administraţie al SC ETA SA. Staţi liniştiţi că nu las lucrurile aşa”, a declarat viceprimarul Ion Matei la finalul şedinţei de consiliu. Limitarea salariilor în cele două societăţi a fost votată de reprezentanţii PSD-UNPR şi PP-DD din CL Râmnicu Vâlcea.

Membrii Consiliului de Administraţie primesc 20% din salariul directorului general al societăţii.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...