Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM-Damila

Din colaboratori, au ajuns rivali

Cătălin Rufă şi Dan Niţu colaborau în urmă cu doi ani, dar acum sunt adversari aprigi

Rivali în ultimul an, patronii echipelor CSM şi Damila, Cătălin Rufă şi Dan Niţu, au colaborat în urmă cu doi ani.

Ceea ce acum pare de domeniul miracolului, o colaborare între CSM şi Damila, a fost realitate în urmă cu doi ani. Atunci, Damila juca doar în Liga a IV-a, iar patronul ei, Dan Niţu, era unul din sponsorii CSM-ului patronat de Cătălin Rufă. Mai mult, Damila l-a împrumutat la CSM pe Bogdan Geantă, care juca atunci vârf împins şi a avut un sezon excelent la echipa antrenată atunci de ”Doctorul” Tudor.

Totul s-a schimbat odată cu promovarea Damilei în cel de-al treilea eşalon. Dan Niţu şi-a retras sprijinul financiar pentru CSM şi s-a concentrat exclusiv asupra echipei sale. Cei doi patroni au negociat intens şi pentru rămânerea lui Bogdan Geantă în Zăvoi, însă nu s-a ajuns la niciun acord, iar atacantul a ajuns la Damila, contribuind la promovarea alb-verzilor în Liga a II-a.

5 jucători de la Damila au evoluat în trecut pentru CSM: Deaconescu, Melcea, B.Geantă, Iordache, Iancu

Ruptura dintre Dan Niţu şi Cătălin Rufă s-a produs vara trecută, odată cu promovarea alb-verzilor în Liga a II-a. Dan Niţu şi-a dorit ca şi echipa sa să joace în Zăvoi, alături de CSM, însă s-a lovit de refuzul ferm al lui Cătălin Rufă, care, conform contractului cu Primăria Râmnicului, are drept de decizie asupra folosinţei Stadionului Municipal. Damila a ajuns la Drăgăşani, unde şi-a continuat ascensiunea, luptând suprinzător pentru promovare, în timp ce CSM, ca de obicei în ultimii trei ani, s-a zbătut în mediocritate. În tur, CSM a câştigat chiar la Drăgăşani, scor 1-0, administrând Damilei singurul eşec de pe teren propriu din acest sezon. Rivalitatea excesivă dintre cele două cluburi îşi consumă azi un nou episod, prima înfruntare direct în Zăvoi. Trupa lui Claudiu Niculescu are nevoie de un succes pentru a rămâne în cursa pentru promovare, dar echipa lui Alex Pelici promite să facă totul pentru a stopa Damila.

Nu numai Bogdan Geantă a evoluat în trecut la CSM. Vâlceni de origine, Deaconescu şi Melcea au şi ei sezoane bune la activ pentru alb-albaştri. Alţi doi jucători de la Măciuca, Iordache şi Iancu, au avut apariţii sporadice la CSM.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...