Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM-Damila 1-0

CSM câştigă derbyul Vâlcii, Damila ratează promovarea

Într-un joc tensionat, cu trei eliminări şi două întreruperi, Costin Stoica a înscris un gol superb în prelungiri

Derby-ul Vâlcii, CSM Rm .Vâlcea-Damila Măciuca, scor 1-0, a fost transmis livetext pe siteul nostru, www.saptamana.net.

Damila avea nevoie să câştige în Zăvoi, pentru a mai spera la promovare, dar a repetat evoluţiile slabe din deplasările din acest retur. Cei 2.500 de spectatori, majoritatea simpatizanţi ai Damilei, nu au avut parte de un joc spectaculos, terenul îmbibat cu apă anulând orice încercare de construcţie. A rezultat o luptă oarbă pentru balon şi o încleştare care s-a soldat, cum era de aşteptat, datorită rivalităţii excesive, cu cartonaşe roşii. Doi dintre jucătorii Damilei, Bărbulescu (minutul 71) şi Cucui (minutul 87) şi unul de la CSM, Nkongue (minutul 81) au fost eliminaţi.

Prima repriză a fost foarte echilibrată, fară faze de poartă, de notat fiind doar bomba lui Menassel din minutul 40, scoasă cu greu de Pascal.
Apoi, arbitrul piteştean Popa a fost protagonistul jocului, întrerupând meciul de două ori din cauza ploii. Mai întâi, după pauză, jocul s-a reluat cu 15 minute întârziere, apoi, în minutul 65, centralul a fluierat din nou întreruperea partidei. După încă o jumătate de oră, partida s-a reluat din nou, în aceleaşi condiţii, însă cu mai puţini spectatori, mulţi dintre fani plecând acasă. Negruţ putea aduce fericirea pentru Damila, dar a reluat slab cu capul, în braţele lui Pascal.

Pe contraatac, în minutul 90, Costin Stoica a înscris cu un şut superb, din cădere, de la 18 metri, în vinclul porţii lui Matache.

Speranţele de promovare ale Damilei s-au spulberat, iar CSM şi-a satisfăcut orgoliul, stopându-şi rivala. La final, fanii au huiduit copios CSM-ul şi au aplaudat Damila, apreciind eforturile trupei lui Cl. Niculescu de a se bate la promovare şi taxând lipsa de performanţă a clubului patronat de Rufă.

În concluzie, CSM s-a zbătut al treilea an la retrogradare şi probabil aşa va continua mereu sub conducerea lui Cătălin Rufă. Are însă satisfacţia că a arbitrat promovarea şi a arătat mult mai multă dăruire în jocul contra rivalei Damila, decât în cele cu Poli şi Corona.

În schimb, Damila a făcut un campionat meritoriu, terminat pe locul 3. În Zăvoi a arătat mai mulţi nervi decât fotbal, iar după joc a găsit fel de fel de scuze puerile pentru ratarea promovării: jucătorii CSM-ului, arbitrii şi vremea. Damila a dezamăgit însă în deplasările din retur, acumulând doar două puncte din ultimele patru jocuri, mult prea puţin pentru a recupera distanţa de Poli şi Corona. De altfel, în retur, Damila a câştigat un singur joc în deplasare, în prima etapă, la Tg. Mureş.

CSM: Pascal-Tomozei, Potopea, Plecanciuc, Vătăjelu-Pârvu (cpt.), Neagoe-Vasile (Cruceru 46), C. Stoica (Ştefan 90+3), Szabo (Lungu 77) - Nkongue. Antrenor Alex Pelici.
Damila: Matache-Samson, Deaconescu, I. Stoica (cpt.), Cucui-Bărbulescu, Menassel-Melcea (Ad.Popa 54), Lircă (Pîrvulescu 87), Codin (B.Geantă 76)-Negruţ. Antrenor Claudiu Niculescu

Partida a fost arbitrată de centralul Cătălin Popa (Piteşti - Argeş), ajutat la linii de Ciprian Danşa (Oradea - Bihor) şi Ovidiu Timar (Marghita - Bihor) . Arbitru de rezervă a fost Iuliana Demetrescu (Râmnicu Vâlcea). Observatorii jocului: Sandu Viorel şi Adrian Rămureanu (ambii din Bucureşti).

Livetext:

Min. 1: A început partida, terenul este foarte greu după ploile din ultimele ore
Min 6, Samson este avertizat cu galben pentru o intrare dură la Vasile
Min.11, fază periculoasă pentru CSM, Deaconescu intervine salvator în faţa lui Nkongue.

Min 15: terenul este greu după ploile căzute în ultimele ore. Sunt circa 2.500 de spectatori, fiecare echipă este susţinută de câte o galerie
Min.25: a început ploaia
Min 39, Bărbulescu primeşte galben
Min 40: ocazie mare pentru Damila, Menassel şutează violent, pascal scoate providenţial. Se joacă pe o ploaie torenţială
Min 42: Potopea primeşte galben
Min 45: pauză, 0-0
Min 46: Jocul s-a reluat cu întârziere de 15 minute, din cauza ploii torenţiale

Min.46: iese Vasile, intră Cruceru
Min 54, iese Melcea, intra Ad. Popa
Min 66: Jocul este întrerupt din cauza terenului impracticabil. Se fac eforturi pentru înlăturarea apei, nu se ştie dacă meciul va mai continua azi
Se reia jocul după o jumătate de oră de pauză
Min 71, Bărbulescu este eliminat pentru al doilea galben
Min 74, iese Codin, intră Geantă
Min 77, iese Szabo, intră Lungu
Min 81, este eliminat şi Nkongue, pentru al doilea galben
Min 87, Cucui este eliminat după un fault criminal
Min 91, 1-0: C. Stoica înscrie senzaţional de la 18 metri, în vinclu
Min 90+2: iese C. Stoica, intră Ştefan
Min 93: FINAL 1-0.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

31.05.2013 - 23:00Valcea:La anul csm si damila egal Liga 1.

31.05.2013 - 10:45Alt calugar:La noi in cartier se spune ca CSM are obiectiv sa intre in liga mare anul viitor. Sa se bata cu U Cluj, cu Rapid, probabil, cu un FC Arges privatizat. Cu Craiova si alte orase puse pe treaba. Nu mai merge cu mediocritatea municipala nici in sport.

31.05.2013 - 08:06Calugarul Vasile:Fotbalul se joaca pentru performanta, nu pentru respect. Daca esti suporter adevarat, stii ce vreau sa spun. Cat despre Damila, poate e asa, poate e o zi nefericita. Asa e in sport. Un singur lucru e cert - adio liga cea mare! Si pentru dumneata.

31.05.2013 - 07:32Calugarul Vasile:Umbla vorba pe vremea Chimiei Ramnicu Valcea ca astia vor ajunge in rai pentru... respect. Nu bateau pe nimeni. De atatia ani in B si de atatea ori respectosi cu cei pe care i-au ajutat pe altii sa intre in A, cei de la CSM merita tot respectul. Pe banii valcenilor insa, asta trebuie sa se stie clar. Din taxa de cultura si sport platita de oamenii din oras, de fiecare butic, sa nu crezi ca pe banii lor. Respecta-i nu zic nu, dar adio A! Si pentru tine.

30.05.2013 - 22:40suporter valcean:Damila trebuia sa termine meciul in 7, pentru ca in repriza secunda alti doi jucatori trebuiau să fie eliminati de pe teren, pentru intrari la fel de tari ca a lui Cucui. Daca azi se schimbau jucatorii intre ei, iar cei de la CSM jucau pentru Damila, meciul s-ar fi terminat de la 3-0 in sus pentru Damila. CSM a avut dorinta de a castiga un meci, nu expiratii aia mercenari adusi de Nitu la Maciuca.

Pagina 1 din 2 (5 comentarii din 8)

< înapoi12
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...