Sport

Adrian Mititelu a pierdut războiul cu FRF

ÎCCJ: Universitatea Craiova trebuia să se adreseze TAS

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie în favoarea FRF, în dosarul în care Universitatea Craiova a contestat un articol din regulamentul federaţiei, care obligă cluburile să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a anunţat, miercuri, forul de la Casa Fotbalului. Mititelu a susţinut că oficialii federali au comis un abuz atunci când au decis sancţionarea clubului Universitatea Craiova în 2011, sub motivaţia că acţionarea în instanţele civile a antrenorului Victor Piţurcă este ilegală, dar instanţa a dat dreptate forului condus de Mircea Sandu.

Regulamentul FRF prevede că prima instanţă la care trebuie să se adreseze un club este Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, după decizia căruia se poate face şi o acţiune în civil. Dacă la Curtea de Apel a avut câştig de cauză, Adrian Mititelu şi-a văzut victoria anulată de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sentinţa ICCJ dovedeşte că FRF a acţionat întotdeauna legal, în conformitate cu prevederile regulamentelor şi statutelor pe care toate cluburile afiliate au agreat să le respecte, consideră preşedintele FRF, Mircea Sandu. "Deciziile definitive şi irevocabile pe care începem să le primim confirmă faptul că Adrian Mititelu a iniţiat acţiuni juridice absurde împotriva FRF şi a manipulat suporterii şi opinia publică, pentru a încerca să influenţeze justiţia. Aşteptăm cu încredere şi hotărârea din toamnă a ÎCCJ cu privire la decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu", a declarat Sandu.

În iulie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a admis în parte excepţia de nelegalitate a regulamentelor fotbalistice invocată de FC Universitatea Craiova, declarând nelegal şi neconstituţional articolul 36.17 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorului de fotbal. Articolul 36.17 prevede că "deciziile Comisiei de Recurs a FRF/LPF sunt definitive şi executorii şi pot fi atacate la Tribunalul Arbitral al Sportului în condiţiile arătate de statutul FRF". FRF a exclus clubul Universitatea Craiova pentru că s-a adresat instanţelor civile în loc să se adreseze TAS.

Vă prezentăm mai jos comunicatul postat pe site-ul FRF:

"ÎCCJ ÎNTOARCE DECIZIA CURŢII DE APEL BUCUREŞTI şi confirmă regulamentele FRF: prevederea care impune apelul la TAS este obligatorie pentru cluburi.

Hotărârea, pronunţată în ziua de 28 mai 2013, confirmă că apelul la TAS era obligatoriu pentru societatea lui Adrian Mititelu în conflictul cu Victor Piţurcă;

Conduita societăţii lui Adrian Mititelu de a încălca jurisdicţia TAS constituie o încălcare flagrantă a Statutului FRF; FRF îşi reafirmă sprijinul pentru renaşterea unei noi echipe Universitatea Craiova, adevărata continuatoare a Craiovei Maxima

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în mod irevocabil că prevederile regulamentare privind obligativitatea cluburilor de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv sunt perfect legale. Modificând hotărârea instanţei inferioare (Curtea de Apel Bucureşti), Înalta Curte a dat dreptate Federaţiei Române de Fotbal şi a respins cererea SC Fotbal Club U Craiova SA (în insolvenţă) de a declara nelegale prevederile articolul 36.17 din Regulamentul FRF privind Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal (Dosarul 4186/2/2012). În contextul acestei hotărâri judecătoreşti, recursul clubului condus de domnul Mititelu la altă instanţă decât Tribunalul de la Lausanne apare ca o încălcare flagrantă a normelor în comun agreate de membrii Federaţiei. Sancţiunea pentru această încălcare este şi ea expres stipulată în cadrul art. 18 alin. (1) lit. b) din Statut - excluderea", se arată în comunicatul FRF.

Înalta Curte de Casaţie şi Justitie a decis în mod irevocabil că prevederile regulamentare privind obligativitatea cluburilor de a se adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv sunt perfect legale. Modificând hotărârea instanţei inferioare (Curtea de Appel Bucureşti), Înalta Curte a dat dreptate Federaţiei Române de Fotbal şi a respins cererea SC Fotbal Club U Craiova SA (ÎN INSOLVENŢĂ) de a declara nelegale prevederile articolul 36.17 din Regulamentul FRF privind Statutul şi Transferul Jucătorului de Fotbal (Dosarul 4186/2/2012).

În contextul acestei hotărâri judecătoreşti, recursul clubului condus de domnul Mititelu la altă instanţă decât Tribunalul de la Lausanne apare ca o încălcare flagrantă a normelor în comun agreate de membrii Federaţiei. Sancţiunea pentru această încălcare este şi ea expres stipulată în cadrul art. 18 alin. (1) lit. b) din Statut – excluderea.

„Se dovedeşte că FRF a acţionat întotdeauna legal, în conformitate cu prevederile regulamentelor şi statutelor pe care toate cluburile afiliate au agreat să le respecte”, a declarat Preşedintele FRF, Mircea Sandu. „Deciziile definitive şi irevocabile pe care începem să le primim confirmă faptul că Adrian Mititelu a iniţiat acţiuni juridice absurde împotriva FRF şi a manipulat suporterii şi opinia publică, pentru a încerca să influenţeze justiţia. Aşteptăm cu încredere şi hotărârea din toamnă a ÎCCJ cu privire la decizia de dezafiliere a clubului condus de Adrian Mititelu”, a adăugat Sandu.

Decizia ÎCCJ este a doua decizie favorabilă FRF în mai puţin de o săptămână. Vineri, 24 mai a.c., Curtea de Apel Bucureşti a respins o altă cerere a SC Fotbal Club U Craiova SA (ÎN INSOLVENŢĂ), în care Adrian Mititelu susţinea că Adunările Generale ale FRF din 2005 şi 2010 au fost nestatutare, iar exercitarea atribuţiunilor de Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost făcută în afara legii (Dosarul 8185/3/2012). Curtea de Apel a obligat societatea patronată de Mititelu la plata a 8.314,44 RON cheltuieli de judecată.

Federaţia Română de Fotbal îşi reafirmă sprijinul pentru renaşterea echipei de fotbal Universitatea Craiova şi face un apel la adevăraţii iubitori ai fotbalului să participe la dezbaterea legată de reînfiinţarea unei echipe care să ducă mai departe adevăratul spirit şi prestigiul de care s-a bucurat Craiova Maxima.

Federaţia Română de Fotbal"

Într-un alt dosar, Curtea de Apel Bucureşti a admis, la 25 iunie 2012, cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu din 20 iunie 2011, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. FRF a făcut recurs la ÎCCJ la acesată decizie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...