Ultima Oră

Şeful RAR Vâlcea, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Ovidiu Crăpătureanu a cumpărat un teren în suprafaţă de 500 mp cu 1.200.000 euro aducând un prejudiciu Registrului Auto Român de un milion de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a directorului RAR Vâlcea, Crăpătureanu Ovidiu, fost director general la Regia Autonomă – Registrul Auto Român (R.A.R.), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sone sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi a lui Câmpeanu Flavius Cristian, director tehnic în cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sone sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, inculpaţii Crăpătureanu Ovidiu, director general al R.A.R. – R.A. şi Câmpeanu Flavius Cristian, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând R.A. R.A.R. un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 euro) la data cumpărării.

Terenul a fost achiziţionat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preţ de 2,2 euro/m2, în condiţiile în care vânzătorul terenului anunţase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la preţul de 0,75 euro/m2.

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Câmpeanu Flavius Cristian, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare cât şi al dimensiunilor. Astfel, configuraţia terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare.

Se pare că procurorii DNA cercetează şi alte afaceri derulate de Ovidiu Crăpătureanu pe vremea când era director general al R.A.R. – R.A, în vizorul anchetatorilor intrând construcţia sediilor RAR din Rm. Vâlcea şi Ploieşti, precum şi procedura prin care aproape toate licitaţiile erau câştigate de o firmă din Rm. Vâlcea. Aceeaşi firmă de construcţii a vândut Regiei Autonome – R.A.R. o suprafaţă de teren din faţa RAR Vâlcea la un preţ supraevaluat.

Regia Autonomă – Registrul Auto Român se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentând prejudiciul adus regiei prin încheierea Contractului de vânzare – cumpărare a terenului.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...