Actualitate

Palatul „Jean Mihail”, investiţie de lux în cultură

Pentru restaurarea Muzeului de Artă din Craiova autorităţile au achiziţionat mătase de Lyon şi tapet din Franţa şi Germania

Lucrările de consolidare şi restaurare la Palatul „Jean Mihail” din Craiova, sediul Muzeului de Artă, proiect cu finanţare europeană în valoare de aproximativ şapte milioane de euro se apropie de sfârşit, iar autorităţile se declară mulţumite de rezultat. Tapetul a fost achiziţionat din Franţa şi Germania, mătasea din camerele lăcaşului cultural provine din ateliere lyoneze, iar stucatura clădirii este învelită în foiţă de aur. Intenţia autorităţilor judeţene a fost să redea edificiului strălucirea pe care o avea în urmă cu un secol, moment în care meşterii italieni chemaţi să construiască palatul îşi prezentau mândri rezultatul muncii.

Preşedintele Camerei Comunelor, invitat de onoare

Primii oaspeţi de marcă ai „noului” Palat „Jean Mihail” vor fi preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow şi ambasadorul Regatului la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Harris. Acesta va fi invitatul administraţiei judeţene din Dolj pentru câteva zile. „Muzeul de Artă din Craiova, chiar dacă nu a fost inaugurat, se va bucura de primul oaspete peste doar câteva zile, pentru că ne dorim să-l aducem într-o vizită pe preşedintele Camerei Comunelor din Marea Britanie, John Bercow. Cu acest prilej, vom expune şi o parte dintre obiectele care i-au aparţinut marelui sculptor Constantin Brâncuşi şi care se află în proprietatea noastră. Este o vizită importantă pentru Craiova şi judeţul Dolj şi mă bucur că, alături de preşedintele Camerei Comunelor, va fi aproape de noi şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Excelenţa Sa Martin Harris, un prieten apropiat nouă, cu care am dezvoltat o relaţie deosebită. Sunt încântat de ceea ce am văzut la Muzeu, o bijuterie arhitectonică pentru întreaga Oltenie. Am convingerea că cei care vor vizita muzeul vor fi captivaţi de ceea ce vor vedea, de imaginea acestei clădiri impunătoare. Palatul «Jean Mihail», o clădire restaurată care pune în valoare toate acele basoreliefuri şi elemente de ornament arhitectural, este o piesă de muzeu ea însăşi. A fost o muncă de migală şi, aşa cum se ştie deja, pentru această lucrare s-au căutat materiale în toată Europa”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...