Administraţie

Şoseaua Transalpina, capcană pentru turiştii grăbiţi

Drumul montan care traversează Vâlcea şi Gorjul atrage „victime”, în ciuda faptului că nu a fost deschis

Şoseaua care atinge cele mai mari înălţimi din România se dovedeşte o „capcană cu lipici” pentru şoferii dornici de trasee inedite. Aceasta pentru că, în ciuda avertismentelor emise de constructor şi de Administraţia Drumurilor Naţionale, semnele de interzis nu sunt luate în seamă de cei aflaţi la volan. În doar două săptămâni, salvamontiştii şi jandarmii montani au fost nevoiţi să intervină de două ori pentru a scoate din nămeţi diverşi aventurieri care şi-au luat inima în dinţi şi s-au avântat pe Transalpina. Între timp, în căutarea vinovaţilor, au apărut şi contradicţiile între diverse instituţii ale statului. În timp ce salvamontiştii arată cu degetul către administratorii drumurilor naţionale, aceştia se apără, susţinând că drumul este închis total şi bine semnalizat în acest sens.

Drum închis pe hârtie

Duminică, 26 mai, jandarmii montani din Gorj au intervenit, pentru salvarea a trei turişti polonezi care se aflau cu motocicletele pe Transalpina. Echipajul de jandarmi montani i-a recuperat pe cei trei polonezi, care fuseseră surprinşi de o ninsoare puternică şi nu mai puteau înainta. Cei trei turişti, cu vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani, au fost coborâţi în staţiunea Rânca fără să le fie aduse şi motocicletele, pe care le-au abandonat pe munte. Acestea ar urma să fie recuperate pe cont propriu în perioada următoare, imediat ce vremea se va îmbunătăţi, până una alta polonezii declarându-se mulţumiţi că au fost salvaţi. În urmă cu două săptămâni, nouă turişti români, printre care şi doi copii, au fost salvaţi de poliţişti şi jandarmi tot după ce s-au aventurat pe Transalpina, pe porţiunea de şosea care este închisă circulaţiei, respectiv de la Rânca la Sebeş. „Este o adevărată abrambureală. Toată lumea ştie că drumul se deschide pe 15 mai, dar în realitate acesta este închis total până la definitivarea lucrărilor şi recepţia finală a acestuia. Cei de la Drumuri Naţionale nu s-au obosit nici să semnalizeze ei, nici să oblige constructorul să pună panouri indicatoare la intrarea pe Transalpina. Drumul este închis pe hârtie şi liber la acces oricărui turist”, susţine Mircea Lera, şeful Serviciului Salvamont Vâlcea. Salvamontiştii vâlceni sunt deseori apelaţi de cei care pică în „capcana” şoselei montane, dar sunt nevoiţi să redirecţioneze de cele mai multe ori apelurile către serviciul Salvamont Gorj.

„O să punem barieră”

"Drumul este închis, nu înţeleg de ce nu vor să înţeleagă oamenii acest lucru.", Eugen Mănescu, directorul secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea

Cu toate că gestionează doar 6,4 km de şosea din Transalpina, directorul secţiei Drumuri Naţionale Vâlcea, Eugen Mănescu, se declară stresat de atâta tevatură generată de şoferii care se aventurează pe şoseaua montană şi ameninţă să pună o barieră pe drum. „Drumul este închis, nu înţeleg de ce nu vor să înţeleagă oamenii acest lucru. Este închis total până la finalizarea lucrărilor. Avem şi marcaje care anunţă acest lucru. Nu mai pot nici eu să stau să dau explicaţii toată ziua. O să punem barieră şi gata!”, ameninţă directorul Mănescu. După câteva clipe, tot el revine cu considerente menite să-l poziţioneze în postura de „avocat al diavolului”: „Dar, dacă pun barieră, ce mai fac cei care trec pe acolo cu căruţa, cu camionul cu lemne?!”. Şoseaua Transalpina, investiţie derulată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România prin intermediul firmei Romstrade, este realizată în proporţie de 90%.

Drumul fiorilor

În ciuda procentului avansat de realizare a investiţiei CNADR, Transalpina rămâne până la finalizare un drum al groazei, pe mai multe porţiuni periculoase lipsind parapeţii, iar deszăpezirea fiind făcută ocazional de câte un tractor plecat din Novaci la tractarea lemnelor tăiate de pe versanţii Munţilor Parâng. „Lipsesc parapeţii pe mai multe porţiuni de drum. În plus, nimeni nu s-a obosit să îi anunţe pe cei care tranzitează această şosea că asigurările RCA sau CASCO nu au nicio valoare atâta vreme cât întregul traseu este menţinut la nivel de şantier deschis”, mai spune şeful salvamontiştilor vâlceni. Transalpina face legătura între localitatea Novaci din judeţul Gorj, trece prin staţiunea Rânca şi ajunge la Sebeş, în judeţul Alba. O mare parte din drum a fost modernizat în ultimii ani, dar sectorul cuprins între Rânca şi Sebeş este şantier, nefiind predat Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi. Firma care s-a ocupat de lucrări este Romstrade, a omului de afaceri Nelu Iordache, arestat preventiv pentru fapte de corupţie. Muncitorii acestei firme nu au instalat semne de circulaţie şi nici parapete de protecţie pe marginea şoselei. Lucrările ar fi trebuit finalizate până anul trecut, termenul fiind însă amânat din lipsă de fonduri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...