Politică

Mişcarea popular - băsistă: şi fundaţie şi partid

Baza noului partid ar urma să fie formată din pedelişti şi liberali nemulţumiţi

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a anunţat, vineri, 24 mai, la Craiova, într-o conferinţă de presă, că cei mai mulţi dintre aderenţii „Mişcării Populare” vor să rămână fundaţia, dar să fie înfiinţat şi un partid politic cu acelaşi nume. „Până acum, majoritatea celor care şi-au exprimat opţiunile vor să rămână fundaţia «Mişcarea Populară» şi să înfiinţeze un partid cu acelaşi nume. Se pare că o majoritate largă se îndreaptă către fundaţie şi partid politic”, a spus Sebastian Lăzăroiu.

Recruţii vin din PDL

"Cred cu tărie în capacitatea acestor oameni de dreapta de a construi şi cred în capacitatea preşedintelui Băsescu de a strânge în jurul său oameni integri şi valoroşi cu care să continuăm procesul de reformare.", Anuţa Handolescu

Lăzăroiu a mai spus că, încă de la început, fundaţia „Mişcarea Populară” a avut obiective politice. Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat că partidul pe care l-ar înfiinţa Fundaţia Mişcarea Populară îşi doreşte alianţe cu partide de dreapta, fiind deschis către oameni din alte formaţiuni, inclusiv din PDL, care, în opinia acestuia, ar putea să nu mai existe în 2015. „Eu cred că ar trebui să fim foarte selectivi cu oamenii din actualele partide. Sunt oameni de calitate şi în partidele actuale. Sigur, fiind un partid de centru-dreapta, va fi deschis mai mult spre oameni care vin din partide de centru-dreapta, dar nu orice oameni, pentru că asta a fost intenţia noastră de la început, să facem o selecţie şi să găsim oameni valoroşi, idei valoroase”, a afirmat Sebastian Lăzăroiu. În Vâlcea, recruţii Mişcării Populare provin din PDL, până în acest moment anunţând intrarea lor în mişcare Anuţa Handolescu, fost prefect de Vâlcea, Dan Fiera, fost consilier judeţean PDL şi medicul Lili Păsat. „Activitatea aceasta este onorantă pentru mine. Cred cu tărie în capacitatea acestor oameni de dreapta de a construi şi cred în capacitatea preşedintelui Băsescu de a strânge în jurul său oameni integri şi valoroşi cu care să continuăm procesul de reformare”, a precizat Anuţa Handolescu în calitate de coordonator al „Mişcării Populare” la Vâlcea. În presă s-au vehiculat maimulte nume care ar urma să se alăture viitorului Partid Popular, printre acestea numărându-se cel al Elenei Udrea, dar şi cel al fostului primar craiovean Antonie Solomon.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...