Sport

Fotbal, Liga a 2-a - CSM Rm. Vâlcea-Damila

Derby-ul care divide judeţul

Vâlcea fierbe în aşteptarea marelui derby al orgoliilor, CSM-Damila, care se va disputa joi, 30 mai, de la ora 18.00, în Zăvoi

Rivalitatea fără limite dintre CSM şi Damila se transpune în teren joi, în Zăvoi, acolo unde trupa lui Claudiu Niculescu trebuie să câştige pentru a mai spera la promovare. Se va lovi însă de zidul CSM-ului, echipă care, datorită orgoliilor locale, va face tot posibilul pentru a stopa din nou Damila. A reuşit acest lucru şi în tur, când a câştigat la Drăgăşani cu 1-0, după golul lui Vasile. Orgoliile prosteşti dintre cele două concitadine anunţă o încleştare pe viaţă şi pe moarte, în care orice rezultat este posibil.

Înaintea derby-ului de joi, patronul CSM-ului, Cătălin Rufă, a scos sabia din teacă. „Este Steaua-Dinamo de Vâlcea. Damila nu are cum să mai promoveze, pentru că va pierde la noi, Poli şi Corona au 95% şanse. Jucătorii mei sunt montaţi ca la o finală de cupă europeană, nici nu mai e nevoie să le dau vreo primă. Ei vor să îşi satisfacă orgoliul personal, după câte au avut de pătimit vara trecută din cauza Damilei, fără acele probleme, eram şi noi mai sus în clasament”.
Finanţatorul din Zăvoi anunţă ca va dedica victoria primarului Emilian Frâncu, care este închis, fiind acuzat de luare de mită. „Domnul Frâncu ne-a ajutat foarte mult, a fost alături de noi, nu ştiu dacă CSM mai era la Rm. Vâlcea fără dânsul. Eu, personal, vreau să îi dedicăm lui victoria. Eu vreau să continui la Rm. Vâlcea, aş renunţa chiar şi la banii pe care ni dă Primăria, doar pentru a avea linişte. Dacă însă Primăria va dori să sprijine Damila şi să vină ei în Zăvoi, atunci ne vom strânge mâinile prieteneşte”. Trupa lui Pelici este în scădere de turaţie, nu a marcat în ultimele patru meciuri, dar are jucători de calitate şi este capabilă de evoluţii bune.

De cealaltă parte, finanţatorul Damilei, Dan Niţu, spune că vâlcenii trebuie să vină să încurajeze echipa sa, aflată la un pas de o promovare istorică. „Dacă vâlcenii vor să aibă o echipă serioasă de Liga 1, atunci să vină la stadion şi să ne susţină! Am jucători de calitate, îmi e teamă doar să nu li se rupă picioarele din prea multă înverşunare. Cred că putem promova şi de pe locul 3, probabil se va da un baraj, dar avem şanse mari la locul 2”.

Senatorul Niţu spune că îşi doreşte ca Damila să joace în Zăvoi dacă va promova. „Chiar dacă luăm licenţa pe Piteşti, eu vreau să promovăm şi să jucăm în Zăvoi, dar nu pot accepta să fiu umilit. Cătălin Rufă îmi cere pentru fiecare meci de Liga 1, 3 mii de euro şi 25% din bilete, este enorm de mult. Suntem tot echipa Vâlcii, mi se pare normal să ne ajute şi pe noi autorităţile locale. Este stadionul Primăriei, nu al meu sau al lui Rufă. Am propus să fac investiţii anticipat şi apoi să nu mai plătesc chiria pe perioada evaluată, nici aşa Rufă nu este de acord”.

Echipa lui Claudiu Niculescu suferă în deplasări, acolo unde nu a scos decât două puncte în ultimele trei partide. Are însă soluţii mult mai multe în ofensivă, care s-ar putea dovedi decisive. „Am emoţii, am jucat mai mulţi ani la Vâlcea, spectatorii au fost aproape de mine şi m-au încurajat permanent, pentru mine publicul de acolo este special. Mi-aş dori să marchez un gol şi să câştigăm. Cred că judeţul nostru are o tradiţie în fotbal şi merită să aibă echipă în Liga 1”, a declarat şi mijlocaşul Damilei, Iosif Melcea.

Absenţe de ambele părţi

Ambii antrenori, Claudiu Niculescu şi Alex Pelici, au câteva absenţe în lot. La CSM, lui Nicolae şi Surugiu li s-au reziliat contractele, Traore nu are viză, iar Daouda este grav accidentat. În plus, Gogoşoiu are şanse mici să joace, având o contractură care l-a împiedicat să evolueze şi etapa trecută. Accidentat etapa trecută, Szabo are o contuzie, este şi el incert, dar are şanse să joace. La Damila, atacantul Voinea este indisponibil după ce a suferit o entorsă urâtă în startul jocului cu Luceafărul. Mijlocaşul Menassel are o întindere uşoară, nu s-a antrenat luni, însă aproape sigur va fi refăcut până joi.

Bilete scumpite

Pentru că se aşteaptă la un număr record de spectatori pentru acest sezon, oficialii CSM-ului au scumpit biletele. Astfel, cel mai ieftin bilet, la tribuna a II-a, este 10 lei, un tichet la tribuna I costă 20 de lei, iar la tribuna VIP, 50 de lei. Clubul a pierdut o sumă frumuşică din ratarea televizării de către Dolcetv. Reprezentanţii televiziunii au spus însă că nu îi pot face loc în grilă pentru joi, iar CSM-ul a refuzat să joace miercuri.

Matache: ”Ar fi păcat să nu promovăm”

Portarul Damilei, Florin Matache, spune că ar fi păcat ca echipa sa să nu promoveze. „Am găsit multă seriozitate la Damila, iar cei care investesc în această echipă merită o promovare în Liga 1. Este un club cu finanţare privată, unde fotbalistul e respectat şi unde se doreşte performanţă. Toată Vâlcea ar trebui să ne susţină pentru că suntem aproape de o performanţă istorică. Pentru cât s-a investit aici ar fi păcat ca Damila să nu promoveze. Noi suntem motivaţi şi vom face totul să câştigăm ultimele două partide”, a declarat Matache.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

28.05.2013 - 09:10marius :de ce au scumpit biletele ?Sa plece RUFA din ZAVOI !

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...