Sport

Handbal feminin, CS Oltchim

CS Oltchim: Sponsorii sprijină doar un proiect pentru junioare

Conducerea CS Oltchim a postat azi pe siteul clubului un comunicat sec, prin care anunţă că sponsorii vor rămâne alături de echipă doar în cazul unei echipe formată din junioare. Momentul de răscruce pare a fi Cupa României, acolo unde jucătoarele vâlcence şi-au bătut joc de eforturile clubului din acest sezon, fiind eliminate incredibil de Corona, într-o competiţie pe care ar fi trebuit să o câştige la pas.

”În ultima perioadă, iubitorii de handbal feminin au asistat la succesiunea unor evenimente din viaţa clubului Oltchim, unele dintre ele cu final neaşteptat atât pentru jucătoare cât şi pentru conducerea clubului. Iar şirul acestora începe cu eliminarea din Liga Campionilor, continuă cu jocul amical de la Craiova desfăşurat în compania echipei din localitate, scor 31-30 pentru Oltchim, şi am putea spune că se încheie cu evenimentul deloc plăcut de la Oradea în care am fost eliminaţi încă din primul tur al Cupei Romaniei, scor 40 - 41 (36 - 36) cu ASC Corona Braşov.

Dacă eliminarea din Liga Campionilor a fost pe undeva de înţeles şi acceptată parţial de partenerii echipei, venind chiar de la actuala câştigătoare a trofeului după două jocuri preconizate de specialişti ca fiind finalele sezonului, ultimul rezultat prin ratarea celui de-al treilea obiectiv propus la început de sezon, a determinat o serie de discuţii la nivel de conducere cu sponsorii şi partenerii care au finanţat activitatea noastră recent încheiată. Pentru aceştia, doar câştigarea titlului de Campioană Naţională nu a fost suficientă, deoarece lotul de jucătoare şi investiţia în echipă preconizau alt rezultat.

Pentru sezonul următor, clubul îşi propusese menţinerea în lot a majorităţii echipei actuale şi în acest sens au fost purtate discuţii cu toate jucătoarele pentru a se găsi o formulă de continuare cu un buget diminuat la jumătate faţă de cel din anii precedenti. Astfel s-a folosit ca reper suma de 1,5 milioane euro pe sezon. Calculele reale a tot ceea ce inseamnă cheltuielile cu salariile, taxele, competiţia internă, externă, pregătirea şi echipamentul precum şi celelalte cheltuieli logistice au demonstrat că necesarul ar fi în jur de 2,4 milioane de euro, 82% reprezentând salariile şi taxele. O sumă foarte mare faţă de puterea actuală a clubului, a judeţului şi a potenţialilor sponsori care ar fi dispuşi să contribuie la susţinerea activităţii handbalistice. Ba mai mult, decizia acestora a fost ca o eventuală activitate de sponsorizare la Oltchim să continue doar prin investiţia în elemente tinere, promovând junioare din echipele judeţului sau din ţară, precum şi din Centrul Naţional de Excelenţă. De aceea şi bugetul pentru anul viitor va fi susţinut de partenerii noştri doar pentru un astfel de proiect.

În consecinţă, din respect pentru jucătoarele ce iniţial au fost contactate şi convinse să rămână la Râmnicu Vâlcea, le-am informat cât mai urgent posibil (telefonic pe acestea şi prin email pe impresarii care le manageriază activitatea handbalistică) pentru a avea timpul necesar găsirii unor noi echipe pentru sezonul viitor şi pentru a exista posibilitatea încă din timp de a-şi definitiva demersurile unor eventuale transferuri.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate şi le urăm succes în activitatea lor viitoare deoarece toate sunt jucătoare valoroase care au facut cinste clubului nostru.

Pentru activitatea lor la Oltchim, le mulţumim încă o dată şi rămânem alaturi de ele, susţinându-le de aici de la Râmnicu Vâlcea”, se arată în comunicatul postat pe pagina oficială a clubului.

Din păcate, conducerea nu îşi asumă şi greşelile făcute, printre care concedierea prea rapidă a antrenorului Vestergaard şi lăsarea echipei pe mâna deloc forte a Steluţei Luca. În plus, când Combinatul Chimic nu a mai putut finanţa echipa, şefii Oltchimului au mai găsit bani doar pentru terminarea sezonului trecut, mult prea puţin pentru istoria bogată a clubului. Şi iată cum în doar câteva luni s-a ales praful dintr-o semifinalistă de Liga Campionilor, Vâlcea urmând să aibă sezonul viitor o echipă care se va bate pentru evitarea retrogradării din Liga Naţională.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...