Actualitate

Craiova: Brancardier acuzat de viol

Acesta este anchetat după ce ar fi încercat să abuzeze o pacientă în comă

Poliţiştii doljeni au declanşat o anchetă împotriva unui brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, suspectat că ar fi încercat să abuzeze sexual o pacientă în comă, aflată la Terapie Intensivă, după ce directorul unităţii spitaliceşti a depus o sesizare în acest sens.

Potrivit managerului Spitalului de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu, medicul-şef al clinicii şi asistenta-şefă i-au raportat că incidentul a avut loc în noaptea de 13 spre 14 mai, când un brancardier a fost găsit de o asistentă aplecat asupra unei paciente aflate în comă.

Luat la întrebări, angajatul spitalului a precizat că dorea să-i aranjeze lenjeria femeii, însă întrucât nu avea voie să se afle în Secţia de Terapie Intensivă, asistenta şi medicul şef al clinicii au raportat incidentul managerului.
"Am fost sesizat cu privire la un incident petrecut la ATI. Sesizarea a fost facută de asistenta şefă şi medicul şef al secţiei. Aceştia m-au înştiinţat că brancardierul a avut o purtare necuviincioasă. A fost găsit de către o asistentă aplecat asupra unei bolnave şi, când a fost întrebat ce face, acesta a răspuns că vrea să îi aranjeze lenjeria. Din punctul meu de vedere, brancardierul nu are ce căuta la patul bolnavului. A fost declanşată şi o anchetă disciplinară la nivelul unităţii medicale", a declarat directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Florin Petrescu.

Acesta a mai precizat că nu a putut lua o notă explicativă brancardierului întrucât acesta s-a internat la ieşirea din tură, pe 14 mai, într-o clinică de psihiatrie şi este în concediu medical.

"Eu nu pot să spun că a abuzat-o sexual pentru că nu am dovezi, iar din declaraţiile martorilor nu a reieşit aşa ceva. Probabil e şi mult folclor în asta. Tocmai de aceea am considerat că e mai bine să las organele de anchetă să stabilească dacă fapta este sau nu de natură penală", a mai spus managerul spitalului.

Acesta a înaintat o sesizare la Poliţie, care a fost înregistrată marţi.
"A fost primită o solicitare din partea conducerii Spitalului Clinic Judeţean prin care ni se cere să facem verificări pentru a stabili dacă faptele descrise într-un referat întocmit de o asistentă de la Secţia ATI constituie sau nu fapte de natură penală. Din primele verificări nu s-a stabilit comportament de natură penală. Totuşi, verificările încă sunt în curs de derulare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Adrian Căpraru.

Managerul spitalului a mai precizat că va lua măsuri împotriva brancardierului în momentul în care va fi terminaată ancheta Poliţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...