Politică

Cîlea şi Jurcan îşi dau la gioale pe final de campanie

Cu doar o zi înainte de încheierea campaniei electorale, bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea se ascute. Principalii candidaţi, Ion Cîlea (USL) şi Dorel Jurcan (PDL) se atacă reciproc, din dorinţa de a mai câştiga pe ultima sută de metri atenţia electoratului


Ion Cîlea, actualul şef al Consiliului Judeţean Vâlcea susţine că a fost alături de contracandidatul său, Dorel Jurcan atunci când senatorul a fost muşcat de un câine, însă acum acesta s-a întors împotriva lui. „În momentele dramatice prin care a trecut senatorul Dorel Jurcan înainte de declanşarea actualei campanii electorale pentru alegerile locale, am fost alături de el nu doar prin compasiune, ci ajutându-l să depăşească necazul căruia i-a căzut victimă. Se ştie că domnia sa a pornit mai devreme să cucerească inimile şi voturile cetăţenilor din cartierul Zlătărei, însă un câine periculos, neînvăţat cu persoane străine, l-a făcut K.O. pe ditamai senatorul. Aflând de această nefericită întâmplare, am solicitat imediat medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă să acorde maximum de atenţie şi îngrijire „pacientului” Dorel Jurcan, iar prin telefon direct m-am interesat de starea sa de sănătate”, susţine candidatul USL pentru şefia CJ Vâlcea. Ion Cîlea se plânge acum de atitudinea lui Jurcan, acuzându-l pe democrat liberal că, deşi nu aşteaptă recunoştinţă, măcar de bun simţ era nevoie. „Nu am avut şi nu am nevoie de recunoştinţă, însă de o fărâmă de bun simţ era nevoie. Or, ceea ce spune şi face senatorul Dorel Jurcan în apariţiile pe sticla ecranului tv, avalanşa de invective otrăvite şi expresii jignitoare, nedemne de un parlamentar, mă fac să cred că la el s-au gândit românii când au îmbogăţit dicţionarul de expresii şi înţelepciuni populare cu zicalele de la începutul acestor rânduri. Trist pentru el, trist pentru un ins care se visează în fruntea unui judeţ cu oameni inteligenţi, curaţi la suflet”, conchide Ion Cîlea.

Jurcan: „Nu este apt pentru o dispută politică bărbătească într-o adevărată dezbatere de idei”


Pe de altă parte, senatorul Dorel Jurcan se apară şi spune că nu avea nevoie de intervenţiile „medicale” ale contracandidatului său şi că ar fi preferat o luptă bărbătească ca între doi politicieni. « Sunt profund mişcat de preocupările contracandidatului meu, viitor fost preşedinte de Consiliu Judeţean, care în loc să ducă bărbăteşte o luptă purtată prin dialog direct, cu argumente, ca doi politicieni serioşi ce ne pretindem în faţa oamenilor, se plânge că nu i-am fost alături în momentele mai dificile pe care le-a avut. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, începând de luni, invocă faptul că s-a preocupat de starea mea de sănătate cu ceva timp în urmă, şi că intervenind pe lângă medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă să-mi acorde maximum de atenţie. Putem constata încă o dată mentalitatea comunistă de care dă dovadă acest om şi în acelaşi timp aduce o jignire de neacceptat medicilor vâlceni. În primul rând nu cred că pentru a primi îngrijiri atente este nevoie ca înainte de 89 de intervenţia prim secretarului de partid şi în al doilea rând nu e nevoie ca cineva să intervină la medicii Spitalului Judeţean Vâlcea pentru a-şi face datoria”, a declarat Dorel Jurcan, candidatul PDL pentru CJ Vâlcea. Democrat liberalul susţine că Vâlcea nu ar avea nevoie de un preşedinte care stă să se lamenteze şi că este nevoie de o schimbare de mentalitate în conducerea judeţului. « Desigur, îmi exprim regretul că domnul Cîlea are probleme de sănătate şi nu este apt pentru o dispută politică bărbătească într-o adevărată dezbatere de idei. Oamenii din judeţ cu care mă întâlnesc zi de zi şi care mă aşteaptă cu braţele deschise nu cu steguleţe roşii şi fanfară ca pe domnul Cîlea, îşi doresc să vadă candidaţi curajoşi care nu se tem să se înfrunte direct şi mai ales să nu se plângă cum spunem noi în limbajul popular ,,ca o babă”. Nu mă aşteptăm din partea sa să ajungă la asemenea stratageme lacrimogene pentru a impresiona alegătorii vâlceni. Vâlcea nu are nevoie de un preşedinte de Consiliu Judeţean laş şi plângăcios. Vâlcea are nevoie de o schimbare de mentalitate în conducerea judeţului”, conchide Jurcan. Până acum însă sondajele de opinie îl dau favorit în câştigarea fotoliului de preşedinte al CJ Vâlcea, pe Ion Cîlea, cu un procent de peste 60 la sută.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...