Eveniment

IPJ Mehedinţi solicită ajutor pentru prinderea unei condamnate

Leontina Trăistaru, alias „Crina”, din satul Albuleşti, comuna Dumbrava, judeţul Mehedinţi, are de executat 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la tentativă de omor , aşa cum au dispus magistraţii Tribunalului Mehedinţi. Mandatul prin care femeia ar fi trebuit să ajungă după gratii pentru a-şi ispăşi pedeapsa datează tocmai din data de 15 octombrie 2007. De circa 6 ani, poliţiştii se dau de ceasul morţii să o găsească pentru a o duce la închisoare însă căutările lor s-au dovedit a fi zadarnice. Condamnata a fost dată în urmărire naţională dar şi internaţională, prin Interpol, însă tot degeaba. N-a fost găsită nici vie, nici moartă. În ultimă instanţă, poliţiştii mehedinţeni de la biroul Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au hotărât să apeleze la ajutorul opiniei publice pentru orice informaţie. Soţul şi unul dintre băieţi au şi ieşit din închisoare pentru condamnările din acest dosar. Însă celălalt băiat este închis în Italia pentru că a omorât cu cruzime un italian, pentru a-l tâlhări, într-un hotel.

Leontina Trăistaru, cunoscută sub numele de „Crina”, născută în anul 1966, acum în vârstă de 47 de ani are emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei de închisoare de 7 ani şi 6 luni pentru instigare la tentativă de omor. Mandatul de executare a fost emis de către Tribunalul Mehedinţi în data de 15 octombrie 2007 şi are numărul 280. De atunci şi până în prezent, adică de circa 6 ani, acest mandat nu a putut fi pus în aplicare iar femeia nu a ajuns acolo unde trebuie, adică la puşcărie. Motivul, din 2007 poliţia o caută fără niciun rezultat. Nu au găsit-o nici vie, nici moartă cu toate că au dat-o nu numai în urmărire naţională ci şi internaţională. Comisarul-şef Paul Medinceanu, de la biroul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mehedinţi ne-a declarat că instituţia pe care o reprezintă solicită spijinul opiniei publice pentru găsirea acestei persoane: „Rugăm toţi cetăţenii care ne pot da relaţii în acest sens să ne contacteze prin 112 sau direct la telefonul 0252/305165. Semnalmentele persoanei căutate de poliţie sunt înăţime 1,70 metri, constituţie atletică, faţa ovală, ochi căprui, gură mare, buze subţiri, păr negru. Informăm opinia public despre faptul că femeia fugară constituie un pericol social şi aşteptăm sprijin pentru depistarea ei” ne-a declarat comisarul-şef Paul Medinceanu.

„Omoarâţi-l măăăă!”

Condamnata a fost dată în urmărire naţională dar şi internaţională prin Interpol însă tot degeaba. N-a fost găsită nici vie nici moartă.

O condamnare de 7 ani şi 6 luni pentru instigare la tentativă de omor este rarisimă în judeţ, poate chiar şi în ţară. Anchetatorii suţin însă că la dosarul „Crinei” există probe beton în acest sens. Concret , în noaptea de 24/25 mai 2001, Crina Leontina Trăistaru a instigat pe soţul ei, Gorun Trăistaru, şi pe fiul ei Mihail să-l omoare în bătaie pe un vecin mai în vârstă pe nume Dumitru Cioclea. „Omorâţi-l măăă!” „Veniţi să-l omorâţi! „Dă-i şi omoară-l!” - ţipa în gura mare la soţ şi la fiu Leontina. Iar aceştia s-au conformat, potrivit martorilor. Au pus mâna pe pari şi l-au luat la ciomăgeală pe bătrân până ce l-au lăsat lat într-o baltă de sânge. Cu spitalizări îndelungate şi noroc de la Dumnezeu, victima a scăpat cu viaţă. Soţul Leontinei a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor, iar fiul Mihail la 7 ani şi 6 luni pentru aceeaşi infracţiune. Potrivit poliţiştilor, în prezent, cei doi şi-au ispăşit pedepsele şi s-au eliberat din penitenciar. Însă cea care i-a „întărâtat” ca să-l omoare pe vecin a intrat parcă în pământ. Din verificări şi investigaţii reiese că ea a dispărut de la domiciliu înainte de aflarea condamnării. Când au venit din puşcărie, soţul şi fiul ei au găsit casa goală. Chiar şi ei sunt interesaţi să afle unde a dispărut aceasta. Sau cel puţin aşa au declarat la poliţie. O bună bucată de vreme s-a vorbit prin sat că Leontina ar fi pe undeva prin Dolj. „S-au făcut cercetări şi verificări în zona respectivă, însă nu au dus la niciun rezultat”, ne-a spus comisarul-şef Paul Medinceanu.

Celălalt fiu, încarcerat în Italia pentru crimă

Pentru ca familia Trăistaru să fie o familie completă de puşcăriaşi, fiul cel mare, Adelin, a pus bomboana pe colivă sau cireaşa pe tort cum se spune. Potrivit poliţiei, Adelin Trăistaru se află după gratii în Italia şi are de ispăşit ani grei de închisoare pentru omor. Pe data de 29 mai 2006, la hotelul „Lido” din Osia –Italia, acesta, împreună cu alţii complici, au ucis cu cruzime în scop de jaf un cetăţean italian. L-au bătut în camera de hotel până când acesta şi-a dat sfârşitu,l apoi i-au luat banii şi bijuteriile. La scurt timp, Adelin şi complicii lui au fost arestaţi şi condamnaţi de justiţia italiană. Adelin Trăistaru îşi ispăşeşte pedeapsa pentru crimă într-o închisoare din Italia. Mama criminalului, condamnata fugară Leontina Trăistaru, a fost căutată de Interpol mult timp şi în Italia tocmai pe considerentul că s-ar ascunde la fiu sau la prietenii acestuia, însă căutările nu au dat roade.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...