Actualitate

Fuga de acasă, „materia” preferată a elevilor din Râmnicu Vâlcea

Trei adolescenţi de doar 16 ani au dispărut fără urmă în drum spre şcoală în ultimele săptămâni

Doi elevi de la Seminarul Teologic din Râmnicu Vâlcea sunt căutaţi de aproape o săptămână şi jumătate de familie şi de poliţie după ce au dispărut în drumul spre şcoală. Autorităţile bănuiesc că cei doi, fată şi băiat, ar fi fugit împreună. Părinţii îi roagă să se întoarcă acasă, indiferent care este motivul pentru care au plecat. O altă tânără de 16 ani, de la Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea este şi ea căutată de câteva zile, după ce a dispărut tot în drum spre şcoală.

Dispariţii subite

Andreea Iuliana Stanciu este elevă în clasa a X-a la Seminarul Teologic şi a fost văzută ultima dată vineri, 10 mai, dimineaţa tatăl ei când a dus-o cu maşina până aproape de instituţia de învăţământ. La data dispariţiei purta blugi negri, sacou negru şi nişte expadrile albe. Părinţii o caută cu disperare de atunci şi nu îşi pot explica de ce copila lor, singura de altfel, ar fi ales să plece de acasă. „Nu ieşea din program, niciodată nu a întârziat mai mult de zece minute acasă. Ne spune întotdeauna unde merge, iar la şcoală nu are probleme. Nu este o elevă strălucită, dar învăţa şi în afară de trei absenţe nu ştiu să mai fi avut altceva”, spune tatăl minorei dispărute. Andreea a plecat vineri dimineaţa spre scoală, ca în fiecare zi. Tatăl ei a dus-o cu maşina şi a lăsat-o la câteva sute de metri distanţă de unitatea şcolară. Spre după amiază, părinţii au aflat cu stupoare cu fata nu a ajuns acolo. Au căutat-o peste tot: la rude, la prieteni, în barurile şi discotecile din oraş şi din judeţ. Copila nu frecventa astfel de locuri, dar părinţii trag speranţă că ar putea să apară pe undeva. „Era un copil ascultător, care nu a creat niciodată probleme. Am căuta-o peste tot. Am fost la bunici, am fost la prietenii ei şi peste tot unde ar fi putut să fie, dar nimic. Telefonul îl are închis căci am tot sunat. Nu ştim unde ar putea fi, ce ar putea face, noi o aşteptăm acasă orice s-ar fi întîmplat”, adăugă şi mama tinerei.

Romeo şi Julieta, varianta de la Seminar

Elevii au fost daţi în urmărire generală, iar poliţia încearcă să adune cât mai multe informaţii care i-ar putea ajuta să îi aducă acasă pe copii, cei care pot da relaţii sunt rugaţii să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie.

În aceeaşi zi cu Andreea a dispărut şi un coleg al tinerei. Băiatul a plecat şi el dimineaţa la şcoală dar nu a mai ajuns acolo şi nici nu s-a mai întors acasă. Poliţiştii nu ştiu încă dacă dispariţia lui are legătură cu cea a Andreei, dar nu exclud această variantă, mai ales că cei doi tineri erau prieteni. De altfel mama băiatului, este convinsă că motivul dispariţiei celor doi e pentru că se iubeau. „Nu avea probleme nici acasă şi nici la şcoală. Nu ne-a spus nimic, însă am aflat că o iubea mult pe Andreea. Tatăl ei era mai drastic cu ea, însă noi nu am avut probleme cu el. Ştiu că urmau să intre în consiliul profesoral al Seminarului pentru că s-au afişat prin şcoală împreună şi acesta ar putea fi motivul pentru care au ales să fugă. Noi l-am căutat peste tot, nu mai ştim unde să mergem. Îl aşteptăm acasă…” a precizat mama tânărului. Lucian Băjan purta în momentul dispariţiei jeanşi de culoarea albastră şi un trico gri, iar în picioare avea pantofi sport.
Reprezentanţii şcolii unde cei doi învaţă sunt şi ei surprinşi de gestul tinerilor. „Andreea învăţa bine, în timp ce băiatul mai avea ceva probleme la învăţătură. Avea câteva corigenţe Comportamentul lor era însă unul normal pentru adolescenţi şi nu au dat semne şi, nici nu aveau motive să plece de acasă. Era o prietenie normală vârstei şi chiar dacă au mai fost atenţionaţi pentru comportamentul lor ca relaţie de prietenie, nu au fost ameninţaţi şi nici nu s-a pus problema să fie băgaţi în consiliul profesoral. Regulamentul şcolar este acelaşi ca în toate şcolile, dar fiind un seminar teologic li se cere mai multă decenţă elevilor.”, a precizat Cristina Badea, diriginta celor doi.

Copie la indigo

Cei doi elevi au fost daţi în urmărire generală, iar poliţia încearcă să adune cât mai informaţii care i-ar putea ajuta să îi aducă acasă pe copii, cei care pot da relaţii sunt rugaţi să sune la 112 sau să anunţe cea mai apropiată secţie de poliţie. De mai bine de o săptămână poliţia o caută şi pe Văduva Ştefania, o altă elevă de 16 ani care a dispărut pe 13 mai. Aceasta plecase spre o unitate şcolară din Râmnicu Vâlcea dar nu a mai ajuns acasă. La data dispariţiei purta cămaşă din bumbac de culoare negru, maieu de culoare gri, blue-jeans de culoare albastru, în picioare poartă încălţăminte gen sport. Copila are aproape 1,60 metri înălţime, 49 de kilograme, ochi căprui, păr şaten lung cu o şuviţă roşie pe partea dreaptă şi poartă ochelari de vedere cu ramă neagră.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...