Economic

Minerii CE Oltenia trec la program redus

Directorul companiei anunţă lansarea programelor part-time pentru cei 19.000 de angajaţi

Complexul Energetic Oltenia va începe din anul 2014 să angajeze personal cu contracte part-time, managerul privat al unităţii, Laurenţiu Ciurel, anunţând la începutul acestei săptămâni că, până în anul 2017, aproximativ 3.000 de persoane vor avea astfel de contracte de muncă. Ciurel a spus că de anul viitor unitatea îşi va reduce personalul cu 500-600 de salariaţi, care vor atinge vârsta la care se vor putea pensiona anticipat, iar persoanele care vor fi angajate vor avea contracte part-time.

Program redus în... avantajul angajaţilor

Managerul Complexului Energetic Oltenia a susţinut că angajarea de personal în sistem part-time le va oferi salariaţilor posibilitatea de a-şi valorifica mai bine timpul liber şi chiar de a-şi găsi un al doilea loc de muncă. El a spus că multe companii private folosesc acest gen de contract de muncă, în opinia sa Complexul Energetic Oltenia urmând să fie avantajat de astfel de contracte în perioadele în care nu îşi vinde energia produsă pe bază de lignit. Potrivit directorului CE Oltenia, unitatea va avea, în 2017, aproximativ 16.000 de angajaţi, cărora li se vor adăuga şi cei aproximativ 3.000 de salariaţi care vor avea contracte în sistem part-time. Ciurel a spus că salariaţii cu contracte de muncă în sistem part-time vor fi plătiţi mai mult decât salariaţii de bază ai unităţii, dar, în total, vor câştiga mai puţin, întrucât nu vor fi folosiţi pe toată perioada anului. Ciurel a precizat că toate aceste lucruri se regăsesc în planul său managerial, menit să menţină compania pe profit.

Două concedii forţate într-un an

În acest an, angajaţii Complexului Energetic Oltenia au fost trimişi de două ori în concedii de odihnă obligatorii, pe fondul unei cereri reduse de energie produsă pe bază de lignit. Complexul Energetic Oltenia are, în prezent, 19.000 de salariaţi, care provin de la termocentralele de la Craiova, Rovinari şi Turceni, precum şi de la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, unităţi care au fuzionat anul trecut pentru a forma actuala entitate economică.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...