Sub Lupă

Angajări pe şpăgi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea

Procurorii vâlceni au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a infirmierei Mihalcea Elena pentru trafic de influenţă

Luni, 13 mai a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatei Mihalcea Elena pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (6 acte materiale) prev. de art. 257 alin. 1 C. pen. cu aplic. art. 41 alin. 2 C. pen.

În fapt, la data de 08.04.2013, o persoană din Râmnicu Vâlcea a formulat denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vâlcea, prin care sesiza faptul că în cursul zilei respective a fost contactată de o angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea care i-a propus să-i faciliteze angajarea ca asistent medical la Secţia Radiologie din cadrul acestui spital, aceasta fiind absolventă a Cursurilor Postliceale în domeniul sanitar – promoţia 2012, solicitându-i în schimb suma de 1000 euro, sub pretextul că banii sunt pentru persoanele la care urmează să intervină.

Denunţul a fost înaintat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea iar, în continuare, lucrătorii S.J.A. Vâlcea au desfăşurat activităţi procedurale conform ordonanţelor de delegare emise de procuror.

Astfel, la data de 15.04.2013, ofiţerii S.J.A. Vâlcea, sub directa coordonare a procurorului de caz, au prins-o în flagrant pe Mihalcea Elena, angajată ca infirmier la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, în timp ce primea de la denunţătoarea C.L. suma de 1700 lei, reprezentând avansul din suma de 1000 euro solicitată. În urma acţiunii de flagrant, Mihalcea Elena a fost condusă pentru cercetări la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa din 15.04.2013, procurorul a dispus reţinerea pentru 24 a lui Mihalcea Elena pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar la data de 16.04.2013 Tribunalul Vâlcea a respins propunerea de arestare preventivă promovată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Împotriva hotărârii instanţei a fost declarat recurs de către parchet iar cu ocazia soluţionării acestuia Curtea de Apel Piteşti a dispus arestarea preventivă a inculpatei Mihalcea Elena pentru 29 zile.

Pe parcursul cercetărilor, ofiţerii SJA Vâlcea au desfăşurat activităţi conform delegărilor dispuse de procuror, fiind probate în sarcina inculpatei Mihalcea Elena alte 5 acte materiale de trafic de influenţă, toate comise în anul 2013. Astfel, s-a stabilit că inculpata a pretins şi primit de la o persoană suma de 1000 euro iar, de la alte trei câte 600 euro, cu promisiunea facilitării angajării acestora ca infirmier, bucătar sau instalator la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Totodată s-a stabilit faptul că inculpata a pretins de la o altă persoană suma de 100 lei în scopul obţinerii unui certificat medical.

Activităţile operative întreprinse pentru administrarea probatoriului au fost desfăşurate cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...