Sport

Handbal feminin, Liga Naţională, Oltchim-Baia Mare 35-26

Oltchim, campioană cu punctaj maxim!

Vâlcea şi-a trecut în cont al 19-lea titlu de campioană naţională

În ultima etapă a Ligii Naţionale, Oltchim s-a impus azi, la Rm.Vâlcea, cu 35-26(15-13) în jocul cu HCM Baia Mare.

Trupa lui Vestergaard era demult campioană, dar nu a slăbit ritmul şi a reuşit să câştige titlul cu o permormanţă rară, punctaj maxim, una însă normală ţinând cont de lotul fabulos pe care l-a avut Vâlcea în acest sezon. Chimistele au terminat cu bine şi ultimul joc de campionat, al 20-lea, în faţa echipei HCM Baia Mare, a doua clasată. Este primul titlu în România pentru Vestergaard, Barbosa, Navarro sau Bulatovic. În sezonul viitor, cele două formaţii se vor bate probabil pentru titlu şi ţinând cont că Oltchim va avea un lot mult slăbit după plecările anunţate ale lui Vestergaard, Manea, Bulatovic sau Jovanovic, iar lupta va fi una mult mai echilibrată.

La finalul jocului, echipa vâlceană a sărbătorit un nou titlu, primind tricourile şi medaliile de campioană. A fost ultimul joc din acest sezon pentru ”galactice” în Sala Traian, care rămân însă cu imensul regret că nu au reuşit să se califice în finala Ligii Campionilor. pentru Oltchim urmează turneul din Cupa României de la Oradea, acolo unde, în mod logic, roş-albastrele nu pot ratat trofeul.

Oltchim va juca direct în grupe în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor şi va fi cap de serie la tragerea la sorţi, cel mai probabil alături de Gyor, Larvik şi Buducnost, conform punctajelor adunate în ultimii trei ani competiţionali în Europa. Şi HCM Baia Mare va reprezenta România în Liga Campionilor, dar în primă fază în grupele de calificare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...