Ultima Oră

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir riscă până la 15 ani de închisoare

Procurorii vor solicita ca Sandu şi Dragomir să fie suspendaţi pe durata judecăţii

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a semnat luni procesul verbal de luare la cunoştinţă a materialului de urmărire penală în dosarul deschis de DNA în care acesta este vizat, alături de alţi oameni din fotbalul românesc, în legătură cu modul în care s-a făcut dezafilierea echipei Universitatea Craiova.
Sandu s-a prezentat la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) însoţit de avocatul său şi de cel al Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

În final, el a semnat procesul verbal de luare la cunoştinţă a urmăririi penale în ceea ce-l priveşte, ceea ce atestă că a luat la cunoştinţă despre probele aduse de anchetatori în acuzarea sa.

În aceste condiţii, urmărirea penală împotriva lui Sandu este finalizată, urmând ca procurorul de caz să decidă ce soluţie adoptă faţă de acesta.

"Azi, 13 mai a.c., la ora 14.45, la solicitarea procurorilor, Preşedintele FRF, domnul Mircea Sandu, s-a prezentat, împreună cu avocaţii Cristian Ene şi Dan Cazacu, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a lua la cunoştinţă materialul de urmărire penală!!!!!!! Preşedintele FRF a semnat actul prezentat de procurori, declarându-se nevinovat. Vinovat, poate, de respectarea în totalitate a reglementărilor FIFA, UEFA şi FRF în vigoare, precum şi a legislaţiei naţionale", se arată într-un comunicat de luni al FRF pe acest subiect.

Surse judiciare au declarat că şi alte persoane puse sub inculpare în acest caz se vor prezenta la DNA pentru studierea probelor.

În dosarul privind dezafilierea Universităţii Craiova, la 13 octombrie 2011, procurorii au început urmărirea penală faţă Mircea Sandu - preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Dumitru Dragomir - vicepreşedinte FRF şi preşedintele LPF, Ioan Octavian Goga - vicepreşedinte FRF, reprezentant al fotbalului amator, Marius Stan - preşedintele clubului Oţelul Galaţi, reprezentant al grupărilor din Liga I în Comitetul Executiv al FRF, Marian Pălărie - reprezentant al fotbalului feminin, Cornel Costică Sfaiţer - preşedintele clubului FC Botoşani, reprezentant al Ligii a II-a, Paul Costaş - reprezentant al cluburilor cu activitate exclusivă de copii şi juniori, Ioan Sorin Ţerbea - reprezentant al fotbalului în sală, Liviu Cristian Bobar - preşedintele CSM Şcolar Reşiţa, reprezentant al Ligii a III-a, Vasile Avram - preşedintele CCA, Marin Rusen - preşedintele Juventus Bucureşti, reprezentant al Ligii a II-a, Ştefan Stana - preşedintele AFC Berceni, reprezentant al Ligii a III-a.

"N-am nici o vină! Vedem rechizitoriul şi ne apărăm, dacă va fi cazul. Să fiţi siguri că unii vor plăti pentru ce ni se întîmplă!", a declarat Mircea Sandu, luni, la ieşirea de la DNA.

Cei 12 membri ai Comitetul Executiv al FRF la data excluderii echipei Universitatea Craiova au fost puşi sub învinuire pentru abuz în serviciu şi sustragere de bunuri de sub sechestru.

În acelaşi dosar a fost începută urmărirea penală faţă de Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul Federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv până când măsura va fi validată de Adunarea Generală a FRF. Potrivit FRF, Universitatea Craiova a refuzat să-şi retragă acţiunile în instanţele civile împotriva Federaţiei Române de Fotbal, iar Comitetul Executiv a decis dezafilierea clubului.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, declara că decizia Comitetului Executiv de a exclude clubul Universitatea Craiova a intrat imediat în vigoare, singura posibilitate ca această hotărâre să fie anulată fiind în cadrul votului Adunării Generale din 2012. După dezafiliere, jucătorii Universităţii Craiova au devenit liberi de contract şi au plecat gratis la alte echipe.

La 16 septembrie 2011, Universitatea Craiova a solicitat DNA începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea din FRF (Marius Stan şi Marian Pălărie s-au abţinut), pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

De la începerea anchetei în acest caz, procurorii anticorupţie i-au audiat pe toţi cei acuzaţi în acest dosar, precum şi mai mulţi foşti componenţi ai echipei Universitatea Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...