Opinii

 

Şi următorul

Bancul care face furori la această oră în Râmnicu Vâlcea se referă la cei trei primari arestaţi de DNA: Gutău, Frâncu şi... următorul. Că lanul în care procurorii anticorupţie au intrat să culeagă rodul şpăgilor aruncate în diverse sectoare administrative este foarte vast o indică mai multe elemente: vizite la un comerciant de echipamente electronice, dosare ridicate discret din diverse instituţii publice din Râmnic şi o teamă oglindită făţiş pe chipul unor consilieri locali.

Cum au ajuns politicienii aleşi în demnităţi publice să îşi facă de cap cu banii publici mai ceva decât o fufă de centură nemulţumită de plata clientului zgârcit nu-i greu de înţeles. Nulităţi crescute în drojdia politicii locale s-au umflat mai rău decât aluatul dând pe dinafară de propria lor importanţă. Un rezultat categoric obţinut în alegeri în care de cele mai multe ori cetăţenii au rolul turmentatului dintr-o piesă de-a lui Caragiale i-a transformat pe aceştia în invincibili, intangibili şi infailibili mânuitori ai banului public în propriul interes. Să ai apoi pretenţia ca şi cei cu ceva mai multă şcoală să stea în afara jocului înseamnă să fii cel puţin naiv.

Până la urmă Romeo Rădulescu pare să fi avut dreptate când afirma: „În primărie nu mai intru pentru că nu am loc de unii consilieri care roiesc ca muştele în jurul cabinetelor primarului şi viceprimarilor”. Traiectoriile de electroni ale consilierilor la care făcea referire fostul primar pedelist al oraşului par să fi fost stopate în ultimele săptămâni, dar se poate să fie doar o părere. Până la urmă aluatul, chiar şi prost, tot se umflă.

„Bribeville”, noul renume de care se bucură Râmnicul, nu se aplică doar în administraţia publică locală. Alte instituţii trag din greu să egaleze „performanţele” aleşilor locali din primăria municipiului. „Următorul” din banc nu trebuie să fie neapărat primar, deşi destule indicii şi zvonuri leagă numele unui angajat din învăţământul vâlcean de administraţia publică locală a Râmnicului. Boala importanţei funcţiei adăugate lângă nume şi prenume este contagioasă şi la politicienii beneficiari de sinecuri, iar „următorul” poate veni din orice instituţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...