Ultima Oră

Încep să vină salariile restante la Oltchim

Alte cinci milioane de lei au fost viraţi în conturile angajaţilor combinatului chimic

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a efectuat, luni, 13 mai 2013, cea de-a doua plată a creanţelor salariale către angajaţii Oltchim, atât pentru cei de pe platforma Rm. Vâlcea, cât şi pentru cei de la Piteşti. „Valoarea decontată a fost de 5.173.951 lei, reprezentând 90,92% din valoarea drepturilor salariale restante, aferente lunii aprilie 2013, pentru 3.192 de angajaţi. Suma a fost virată din Trezoreria Municipiului Rm. Vâlcea către patrusprezece bănci comerciale, acolo unde salariaţii Oltchim SA îşi au conturile personale. Diferenţa de 516.486 lei va fi plătită la începutul lunii iunie anul curent”, asigură directorul AJOFM Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

Concedierile de la Oltchim, amânate încă două săptămâni

"Menţionăm că, până la această dată, AJOFM Vâlcea nu a primit nicio notificare din partea societăţii comerciale Oltchim SA referitor la disponibilizări colective.", directorul AJOFM Vâlcea, Dumitru Cornoiu

În total, suma alocată din fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale al AJOFM Vâlcea către SC Oltchim SA, a fost de 16.603.810 lei, reprezentând drepturi salariale restante aferente lunilor decembrie 2012 (parţial), martie şi aprilie 2013. Având în vedere anvergura acestei acţiuni care a implicat alocări bugetare semnificative şi timp de lucru foarte mare pentru înregistrarea salariaţilor în baza de date, ANOFM şi AJOFM Vâlcea au făcut toate demersurile necesare, astfel încât plăţile să fie făcute în aceeaşi zi în care administratorul judiciar a depus documentaţia prevăzută de lege. „Menţionăm că, până la această dată, AJOFM Vâlcea nu a primit nicio notificare din partea societăţii comerciale Oltchim SA referitor la disponibilizări colective. Conform legii, angajatorul aflat în procedură de insolvenţă este obligat să înştiinţeze instituţia noastră cu 15 zile lucrătoare înainte de disponibilizarea personalului”, a mai spus directorul AJOFM Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...