Eveniment

„Don Gigi” Epuran-Mocanu a fost „cazat” la Penitenciarul Severin

Cel mai tare interlop din Mehedinţi, adus în cătuşe din Belgia

Grigore Mocanu, pe numele anterior Gigi Epuran, a fost extrădat zilele trecute în cătuşe din Belgia şi „cazat” în arestul IPJ Mehedinţi. De aici, interlopul fugar va fi dus la Penitenciarul Severin pentru a ispăşi o condamnare de 7 ani de închisoare pentru o serie de infracţiuni cu violeţă.

Interlopul mehedinţean Grigore Mocanu, fost Gigi Epuran, condamnat la 7 ani de detenţie şi dat în urmărire internaţională, nu scapă de puşcărie. După ce a fost prins în Belgia cu ajutorul Interpolului, zilele trecute condamnatul fugar a fost extrădat pentru a-şi ispăşi pedeapsa în ţară. „Don Gigi”, cum i se mai spune lui Mocanu, se află în prezent în arestul IPJ Mehedinţi, iar în zilele următoare va fi transferat în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, subcomisarul Nicolae Lohon. „Persoana la care faceţi referire se află în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Mehedinţi iar în perioada imediat următoare va fi predată în sistemul penitenciar, la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin pentru executarea pedepsei primite”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, subcomisar Nicolae Lohon.

De la „spaima Mehedinţiului”, la „El Fugitivo”

„Don Gigi” a fost extrădat pe data de 3 mai 2013 în România după ce în 19 martie 2013 a fost prins la Bruxelles. Bărbatul fusese dat în urmărire internaţională. Grigore Mocanu, pe numele anterior de Gigi Epuran, născut în comuna Brezniţa de Ocol, judeţul Mehedinţi, a fost condamnat la 7 ani de închisoare într-un dosar de şantaj, lipsire de libertate, tortură şi alte violenţe şi a fost reţinut de curând de autorităţile belgiene. Mocanu era liderul unei reţele de recuperatori din care făcea parte şi Emilian Ştefan, antrenorul de karate al cunoscutului interlop Nuţu Cămătaru, condamnat şi acesta la şapte ani de închisoare de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi. Gruparea interlopă a fost destructurată în primăvara anului 2011, după ce procurorii DIICOT au stabilit că, folosind teroarea, interlopii desfăşurau infracţiuni de recuperare de sume de bani. Indivizii îşi răpeau victimele, le duceau în pădure, le puneau să-şi sape singure groapa, apoi, sub meninţări cu moartea, le obligau să restituie sume de bani uneori inventate. Pe 19 martie 2011, procurorii DIICOT dădeau prima lovitură acestei grupări formată din interlopi extrem de periculoşi. Liderul recuperatorilor, Emilian Ştefan, senseiul lui Nuţu Cămătaru, a fost prins la Turnu Severin cu un întreg arsenal de tortură în autoturism şi arestat pentru 29 de zile. Pe 30 martie 2011, oamenii legii au făcut alte 14 percheziţii în Turnu Severin, Târgiu Jiu şi Bucureşti. Liderul acestui grup infracţional, Grigore Mocanu, zis Gigi Epuran, nu a fost găsit acasă. În schimb, au fost reţinuţi şi aduşi după gratii fratele său, Epuran Ionel, Romeo Beznea, luptător K1, şi Susanu Pericle. Indivizii au fost puşi sub acuzare şi trimişi în judecată. După un proces de apoape un an, în care mai multe victime şi-au retras plângerile sub ameninţare, au venit sentinţele. Senseiul lui Nuţu Cămătaru, Emilian Ştefan – 7 ani de închisoare + 4 dintr-o pedeapsă anterioară – 11 ani, Romeo Beznea, luptător K 1, – 3 ani de închisoare, Ionel Epuran (fratele lui Gigi Epuran) - 2 ani de închisoare, Susanu Pericle - 2 ani de închisoare. Liderul grupării, Mocanu Grigore, zis Gigi Epuran, a fost condamnat în lipsă la 7 ani de închisoare. Mirosind că ceva e în neregulă, Epuran a fugit din ţară, iar ulterior tovarăşii lui de fapte penale au fost arestaţi, apoi condamnaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...