Actualitate

Zilele municipiului Calafat, celebrate în weekend

Primarul Guţă l-a avut ca invitat pe preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa

Zilele municipiului Calafat au fost organizate de alesul liberal Mircea Guţă într-o atmosferă care să dea un semn de revigorare economică a oraşului doljean de pe malul Dunării. Printre spectacole şi manifestări culturale, alesul din Calafat a ţinut să puncteze revenirea oraşului pe harta zonală a centrelor comerciale de tradiţie. Astfel, Mircea Guţă l-a avut ca invitat pe preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, unul dintre promotorii ideii de construire a podului ce leagă municipiul Calafat de oraşul Vidin din Bulgaria.

O nouă dimensiune economică pentru oraş

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, sâmbătă, la un concert de muzică de cameră, susţinut de Septetul „Contempo” al Filarmonicii „Oltenia” Craiova, eveniment organizat la Muzeul de Artă din Calafat, cu prilejul celei de-a XXII-a ediţii a Zilelor Municipiului. „Vin cu drag la Calafat, una dintre localităţile Doljului încărcate de istorie şi cu o semnificaţie aparte pentru mine personal. Sigur că în această perioadă foarte multe localităţi îmbracă straie de sărbătoare, însă am ales să vin la dumneavoastră, la Calafat, pentru a vă prezenta respectul pe care vi-l port şi pentru că, sentimental, sunt mai aproape de acest municipiu. Calafatul, care în trecutul său mijlocea tranzitul de produse prin renumita sa Vamă, va redeveni în anii următori un important centru comercial. Acest pod care ne leagă de prietenii noştri din Bulgaria, prin localitatea Vidin, va oferi posibilitatea atât Calafatului, cât şi judeţului Dolj să se dezvolte în anii următori. Am convingerea că, într-o cât mai scurtă perioadă de timp, Calafatul va căpăta o nouă dimensiune economică şi va deveni principalul motor de dezvoltare pentru sudul judeţului Dolj, un punct de tranzit comercial”, a declarat preşedintele Prioteasa. Manifestarea a atras de asemenea în municipiu şi alte figuri politice, în special parlamentari din Dolj, dar şi oaspeţi de peste hotare. „Zilele oraşului Calafat au început în 1992 şi suntem prima localitate din ţară care a luat această iniţiativă prin hotărâre de consiliu local. În aceste zile au fost adevărate tururi de forţă pe parte culturală, artistică şi sportivă, foarte multe activităţi şi evenimente”, a spus primarul municipiului Calafat, Mircea Guţă. Edilul a avut în aceste zile oaspeţi de seamă, oficialităţi din Italia, Bulgaria, Serbia şi Olanda, din oraşe înfrăţite cu Calafatul, între care există o bună colaborare. „Au venit fraţii noştri din Italia, din Almenno San Bartolomeo, provincia Bergamo - domnul primar împreună cu o delegaţie numeroasă, fraţii noştri din Serbia, preşedintele consiliului local al municipiului Bor, viceprimarul din Ostreli, primarul din Vidin şi consulul onorific româno-bulgar din Vidin. Totodată, din Olanda a venit viceprimarul din Duiven, prima localitate înfrăţită cu municipiul Calafat. Am discutat ca între fraţi şi am pus în calendarele noastre o serie de proiecte importante pentru toţi partenerii“, a subliniat primarul Mircea Guţă.

Sărbătoare în toată regula

Vineri seară, atmosfera a fost întreţinută de Ansamblul „Maria Tănase“ din Craiova, care le-a oferit calafetenilor un spectacol de neuitat. Apogeul distracţiei a fost sâmbătă seară, când au concertat Fly Project şi Loredana. Cele patru dansatoare de la Fly Project au încins la maximum atmosfera, în timp ce show-ul oferit de Loredana şi trupa sa, pe gustul publicului calafetean, a încheiat o seară de poveste. Distracţia a continuat cu un program de muzică şi dansuri oferit de formaţii locale de street dance, dans contemporan, dans modern şi dans ţigănesc. Ultima zi a sărbătorii oraşului s-a încheiat în forţă cu concertele susţinute de Sylvie, Corina şi Andra. Aceasta din urmă, alături de Loredana, au fost interpretele cele mai apreciate de publicul calafetean, care a avut parte la final şi de un superb foc de artificii pregătit de organizatori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...