Ultima Oră

„Senatorul ciumpalacilor” intră în vizorul ANI

Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Integritate o suspectează pe Cristiana Anghel de decontarea unor sume în beneficiul fiicei sale

Imaginea de parlamentar al oamenilor simpli, arborată în campania electorală de senatorul PC de Dolj, Cristiana Anghel, este pe punctul de a se face ţăndări la mai puţin de un an de la ocuparea locului în Parlament de către aceasta. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Integritate, „senatorul ciumpalacilor”, aşa cum s-a autointitulat Cristiana Anghel, este verificată de inspectorii ANI pentru un posibil conflict de interese, existând suspiciuni legate de faptul că ar fi făcut decontări ilegale în beneficiul fiicei. Săptămâna trecută, Agenţia Naţională de Integritate ar fi cerut documente de la Senat pentru a stabili dacă senatoarea Cristiana Anghel este în conflict de interese. Cristiana Anghel ar fi decontat ilegal, pentru fiica sa, sume de bani destinate cabinetului său parlamentar. Senatorul PC a ajuns o figură publică după ce în 2010 a stat 70 de zile în greva foamei ca formă de protest împotriva politicilor de reduceri salariale aplicate de Guvernul Boc. La alegerile din 2012, Cristiana Anghel a obţinut un mandat de senator în colegiul 1 din Dolj, unde a candidat din partea USL.

Atacată de omul lui Diaconescu

Luată la ochi de ANI, senatorul PC Cristiana Anghel a solicitat Biroului Permanent un punct de vedere privind cheltuielile pe ianuarie pentru biroul senatorial, cererea fiind transmisă Secretariatului General, senatorul PP-DD Tudor Barbu susţinând în şedinţa Biroului Permanent al Senatului că aceasta „a adus prin alte lucruri un deficit de imagine Senatului”. Situaţia cheltuielilor pentru birourile senatoriale pe luna ianuarie, afişată pe site-ul Senatului, indică, în ceea ce o priveşte pe Cristiana Anghel, următoarele sume: pentru materiale întreţinere - 4.409 lei, chirii, utilităţi - 0 lei, salarii personal - 2.525 lei. La rubrica „cheltuieli lunare senatori”, pe luna ianuarie, senatorul Cristiana Anghel a beneficiat de: indemnizaţie brut - 6.999 lei, indemnizaţie net - 4.909 lei, diurnă în teritoriu - 699.9 lei, diurnă deplasare în Bucureşti - 699.9 lei, cazare în Bucureşti - 3.146 lei, cazare în teritoriu - 0 lei, transport în ţară - 391.92 lei, cheltuieli telefonie mobilă - 75.99 lei, deplasări în străinătate - 0 lei. „Doamna senator a comis acte de ilegalitate în ceea ce priveşte cazarea, folosindu-se de statutul de senator, de banii publici pe care-i primeşte în mod legal de la Senatul României, iar punctul de vedere al Biroului Permanent în ceea ce priveşte aceste cheltuieli pe care domnia sa ni le ataşează prin documentul anexă la cerere sunt, din punctul meu de vedere, cheltuieli făcute legal, ca oricare alt senator al României, şi nu reprezintă nicio infracţiune, nicio ilegalitate, nicio folosire nu ştiu dacă imorală, dar ilegală a banului public. Dar, spun asta doar pentru a rămâne în stenogramă, doamna senator a comis erori grave şi a adus un deficit de imagine Senatului României prin alte lucruri pe care le-a făcut în ceea ce priveşte exercitarea mandatului”, a declarat senatorul gorjean PP-DD Tudor Barbu.

Indemnizaţie brut - 6.999 lei, indemnizaţie net - 4.909 lei, diurnă în teritoriu - 699.9 lei, diurnă deplasare în Bucureşti - 699.9 lei, cazare în Bucureşti - 3.146 lei, cazare în teritoriu - 0 lei, transport în ţară - 391.92 lei, cheltuieli telefonie mobilă - 75.99 lei, deplasări în străinătate - 0 lei.

Cazare în cămin, banii de chirie în portofel

În realitate, Cristiana Anghel, a reuşit să deturneze o parte din bani, în special suma alocată plăţii cheltuielilor de cazare după ce senatoarea obţinuse o locuinţă de serviciu într-un cămin care aparţine de Academia de Studii Economice în care locuiesc studenţi şi angajaţi ai Ministerului Educaţiei, în cererea de cazare specificând că face această solicitare „din motive personale şi doar până la soluţionarea lor”. În urma scandalului mediatic, Cristiana Anghel a fost evacuată din casa de oaspeţi a Ministerului Educaţiei. Cristiana Anghel susţine că a fost cazată aici întrucât face parte din comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor. De asemenea, fiica sa a început să lucreze la Ministerul Educaţiei imediat după ce Guvernul Ungureanu a fost demis în aprilie anul trecut în urma unei moţiuni de cenzură. Deşi susţine că a luat bani de la Senat doar pentru combustibil şi salariile angajaţilor de la cabinet, în realitate lucrurile stau cu totul altfel. Senatoarea a încasat bani lunar şi pentru rechizite, 1.600 de lei, şi protocol, 750 de lei. În cazul în care inspectorii ANI vor reuşi să demonstreze deturnarea banilor, senatorul PC Cristiana Anghel îşi poate pierde mandatul de parlamentar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...