Politică

Senatorul Niţu, interesat de modernizarea Spitalului din Mihăeşti

Parlamentarul vâlcean a efectuat diligenţele necesare pentru aprobarea unei investiţii de 4,3 milioane lei

Luni, 13 mai 2013, senatorul Remus Daniel Niţu a mediat întrevederea dintre ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi doamna dr. Cornelia Vultur, managerul Spitalului de pneumoftiziologie “Constantin Anastasatu” din localitatea Mihăeşti, judeţul Vâlcea. Întâlnirea a avut ca scop discutarea unei finanţări oferite de Ministerul Sănătăţii pentru reabilitarea şi extinderea pavilionului de tuberculoză din cadrul spitalului din Mihăeşti, precum şi pentru achiziţionarea unei aparaturi de înaltă performanţă - un tomograf computerizat, care ar determina scăderea duratei de spitalizare şi a numărului de internări. Încercările doamnei dr. Cornelia Vultur de a atrage o finanţare substanţială pentru unitatea pe care o conduce au început în anul 2008, solicitările acesteia fiind, însă, până acum, respinse.

Investiţie necesară

Lucrările de reabilitare şi de extindere a pavilionului de tuberculoză din cadrul spitalului sunt necesare pentru asigurarea conformităţii cu normele europene şi pentru siguranţa şi securitatea în muncă a salariaţilor. Lucrările de extindere ar determina scăderea numărului de pacienţi dintr-un salon, crearea unor saloane dotate cu ventilaţie cu presiune negativă, precum şi săli de mese, vestiare cu duşuri pentru salariaţi, cameră pentru îmbrăcarea unui echipament special de protecţie şi camere de tratament. „Îi sunt recunoscător ministrului Eugen Nicolăescu pentru disponibilitatea de a discuta pe larg oportunităţile de dezvoltare a judeţului Vâlcea în domeniul sănătăţii. În cadrul discuţiei de astăzi, domnul Nicolăescu a prezentat parcursul pe care urmează să îl aibă solicitarea doamnei doctor Cornelia Vultur. Astfel, ministrul Sănătăţii a aprobat investiţia de aproximativ 4,3 milioane de RON, cu începerea licitaţiei şi încheierea unui acord-cadru. Lucrările urmează să se desfăşoare pe parcursul a 12 luni, iar procedura de achiziţie va fi demarată imediat după ce Ministerul Sănătăţii va transmite confirmarea că licitaţia cu acord-cadru poate începe. Subliniez faptul că lucrările de extindere nu înseamnă creşterea numărului de paturi, ci creşterea confortului pacienţilor şi a siguranţei în muncă a salariaţilor, fiind cea mai ieftină variantă de adaptare a spitalului la standardele europene”, a declarat senatorul vâlcean. O altă veste foarte bună pe care Dan Niţu a primit-o de la ministrul Sănătăţii o reprezintă introducerea, de anul viitor, a spitalului din Mihăeşti în programul naţional de achiziţii, în scopul dotării acestuia cu un tomograf computerizat.

Spitalul din Bălceşti, pe punctul de a fi redeschis

Atenţia parlamentarului vâlcean s-a îndreptat şi spre Spitalul din Bălceşti, închis în vara lui 2010, discuţiile cu ministrul Nicolăescu atingând şi acest punct. “Totodată, am discutat cu Ministrul Nicolăescu despre extinderea serviciilor de sănătate pentru locuitorii oraşului Bălceşti. În acest sens, am obţinut sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru crearea unui centru multifuncţional într-o aripă a fostului spital din localitate. Acest centru va reuni deopotrivă medici specialişti şi medici de familie şi va fi dotat cu 10 paturi, urmând a se afla în subordinea Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. O observaţie importantă este aceea că deschiderea acestui centru multifuncţional ar trebui să fie o bază pentru întărirea serviciului de ambulanţă, astfel încât, la întâlnirea de astăzi, am subliniat importanţa suplimentării maşinilor de ambulanţă în Bălceşti”, a mai spus senatorul Niţu. Parlamentarul vâlcean va continua să supravegheze dezvoltarea proiectelor discutate astăzi, menţinând legăturile dintre Ministerul Sănătăţii şi actorii locali. Următorii paşi vor consta în decizii la nivel central, precum şi o hotărâre a Consiliului Local Bălceşti pentru modificarea destinaţiei unei aripi a fostului spital.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...