Actualitate

Lia Olguţa Vasilescu, prinţesă pentru o zi

Pentru a promova prima ediţie a festivalului «Zilele Mihai Viteazul», primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a îmbrăcat duminică o costumaţie de prinţesă din epoca respectivă.

Rochia Olguţei Vasilescu, galbenă şi împodobită cu dantelă cusută manual, cântăreşte câteva kilograme. Edilul, viceprimarii, dar şi funcţionarii din Primărie au îmbrăcat haine de epocă şi au ieşit să petreacă alături de localnici. Toţi au demonstrat că stăpânesc arta dansului medieval.
"Port o costumaţie de prinţesă din epoca respectivă. Am încercat să itrăm cât mai mult în atmosferă şi cu muzica epocii, i-am rugat şi pe colegii de le Teatrul Liric sa facă şi o demonstraţie publică", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

În piaţa prefecturii din Bănie au venit aproape 5.000 de craioveni. Deşi încă nu au fost gândite detaliile pentru ediţiile viitoare ale Festivalului, primarul Craiovei îşi doreşte ca evenimentul să devină o tradiţie.

Reconstituirea bătăliei de la Călugăreni: Mii de oameni au asistat la spectacolul oferit de actori celebri ai teatrului românesc

Mii de persoane au asistat, sâmbătă seară, la reconstituirea bătăliei de la Călugăreni în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova cu ocazia Zilelor Mihai Viteazul, la eveniment participând actori consacraţi precum Ion Besoiu, Radu Pietreanu sau Nataşa Raab.

Din distribuţia spectacolului au făcut parte nume celebre ale teatrului românesc, precum Nataşa Raab, Ion Besoiu, Maria Buză, Vlad Miriţă, Radu Pietreanu şi Vasile Calofir, dar şi zeci de cascadori profesionişti care şi-au dovedit măiestria călărind 12 cai şi luptându-se cu săbiile.
La reconstituirea bătăliei de la Călugăreni au asistat aproape 8.000 de craioveni, care s-au declarat încântaţi de ceea ce au văzut

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...