Ultima Oră

Ion Matei, primar interimar al Râmnicului

Viceprimarul Matei preia atribuţiile de primar cu 12 voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot nul

UPDATE: Ion Gigi Matei, ales primar interimar al Râmnicului.

Ion Matei a fost ales pentru preluarea atribuţiilor funcţiei de primar în şedinţa extraordinară de consiliu local de sâmbătă, 11 mai, cu 12 voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot nul.

...ştire în curs de actualizare...

....................................................................................................


Bătălie dură în USL Râmnicu Vâlcea

Viceprimarul PSD Ion Gigi Matei este acuzat de colegii liberali din cadrul USL că a încercat joi să se impună în forţă la conducerea instituţiei convocând o şedinţă extraordinară a consiliului local pentru preluarea atribuţiilor funcţiei de primar. Liberalii acuză faptul că la ora de începere a şedinţei CL, 13:30, USL Râmnicu Vâlcea trebuia să se întrunească într-o şedinţă pentru stabilirea viceprimarului care va asigura atribuţiile funcţiei de primar. "Aveam un protocol pe care PSD nu l-a respectat. Îl las pe colegul Gigi Matei să-şi facă numărul", a ripostat viceprimarul liberal Gheorghe Ioniţă.

12 consilieri prezenţi, liberalii ignoraţi la numărătoare

În primă fază, la convocarea şedinţei CL Râmnicu Vâlcea au răspuns doar 12 consilieri locali, trei de la UNPR, doi PP-DD şi şapte pesedişti. Liberalii, în ciuda contrelor existente în cadrul USL, şi-au făcut apariţia în sală, dar mai mult pentru a boicota şedinţa Consiliului. Deşi sorţii păreau să-l favorizeze pe Ion Gigi Matei, vicele şi-a văzut visul spulberat după ce un telefon misterios a schimbat votul consilierei UNPR Maria Bobeanu. Rezultatul final: 11 voturi pentru încredinţarea atribuţiilor de primar lui Ion Gigi Matei şi un vot împotrivă. Votul va fi reluat în şedinţa extraordinară programată pentru mâine, 11 mai, ora 11. "Deja încep să dau înapoi în ceea ce priveşte preluarea atribuţiilor de primar. Eu ştiu ce este aici. Cred că o să-l las pe colegul Ioniţă să conducă instituţia", a declarat Ion Gigi Matei.

Vid de putere în primărie

Primăria nimănui, cam aceasta este realitatea cu care se confruntă în acest moment râmnicenii. Conform ordinului prefectului de suspendare din funcţie a primarului Emilian Frâncu, atribuţiile încredinţate de primarul arestat viceprimarului Ion Gigi Matei încetează, acesta nemaiavând drept de semnătură în locul primarului. "Este vid de putere în acest moment. Medicii din cadrul Direcţiei Sociale nu îşi pot încasa salariile astăzi pentru că nu poate semna nimeni. Am fost avertizaţi de către Instituţia Prefectului că nu mai avem drept de semnătură în locul primarului până la desemnarea unui viceprimar care să preia atribuţiile primarului", a declarat Ion Gigi Matei.

Primăria Râmnicu Vâlcea a fost decapitată în 25 aprilie de intervenţia procurorilor DNA care l-au ridicat pe primarul liberal Emilian Frâncu, ulterior acesta fiind arestat preventiv. Emilian Frâncu este acuzat de luare de mită, acesta solicitând de la arhitectul bucureştean Dragoş Sorin Popescu suma de 20.000 euro sub forma unor sponsorizări. În schimb, arhitectul urma să realizeze planul de reamenajare a zonei centrale din municipiu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

12.05.2013 - 16:22nelu:Maria Bobeanu intodeauna a mers la doua capete, si la propriu sio la figurat

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...