Sport

Handbal feminin, Oltchim

Doar cinci oltence la naţională

Nechita, Curea, Brădeanu, Ungureanu şi Băbeanu vor face parte cu siguranţă din lotul pentru barajul cu Slovacia

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal, Gh.Tadici a anunţat lotul pentru barajul de calificare la Campionatul Mondial din Serbia (decembrie 2013), în compania Slovaciei, în care se regăsesc doar patru jucătoare de la Oltchim.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a definitivat un lot lărgit de 28 de jucătoare, care trebuie anunţat la EHF. Astfel, pentru "dubla" cu Slovacia au fost convocate patru jucătoare de la Oltchim, Paula Ungureanu, Iulia Curea, Ada Nechita şi Aurelia Brădeanu. La lot este şi o jucătoare de la SCM Craiova, Băbeanu, care din vară va reveni la Vâlcea, club cu care este sub contract.

În schimb, nu este în lot Oana Manea, care şi-a exprimat pentru moment dorinţa de a se retrage de la naţională. Marea noutatea o reprezintă revenirea Florinei Chintoan, care în urmă cu câteva luni a anunţat că se retrage din echipa naţională. De asemenea, din echipă fac parte şi revelaţiile de la Trofeul Carpaţi, Luciana Marin, Gabriela Perianu sau Aneta Pârvuţ. Până pe 21 mai, selecţionerul trebuie să definitiveze lotul de 20 de handbaliste cu care va aborda cele două jocuri împotriva Slovaciei (returul este programat pe 8 iunie, la Oradea). Reunirea lotului este prevăzută pentru 23 mai, la Oradea, imediat după disputarea Cupei României.


Lotul de 28 de jucătoare

Portari: Ungureanu (Oltchim), Nichita (Brăila), Dedu (Braşov), Smedescu (Baia Mare)

Extreme: Curea (Oltchim), Dincă (Cluj), Tănăsie (Zalău), Nechita (Oltchim), Chiper (Braşov), Pârvuţ (Baia Mare), Cruceanu (CSM Bucureşti)

Pivoţi: Pintea (Zalău), Agrigoroaie (Roman), Manda (Ploieşti), Chintoan (Cluj), Brânzan (Braşov)

Linia de 9 metri: Băbeanu (Craiova), Marin (Roman), Brădeanu (Oltchim), Mihalschi (CSM Bucureşti), Ţăcălie (Braşov), Buceschi (Baia Mare), Cartaş (Cluj), Perianu (Brăila), Varga (Zalău), Molfea (CSM Bucureşti), Olteanu (Baia Mare), Druţu (Braşov)

Staf tehnic: Gheorghe Tadici (principal), Florin Pera (antrenor secund), Narcisa Lecuşanu (manager), Dan Costin (medic), Adrain Ionescu, Nicolae Craiu (kinoterapeuţi), Radu Cheregi (statistician)

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...