Ultima Oră

Primarul Frâncu a fost suspendat din funcţie

Prefectul Mircea Nadolu a emis joi ordinul de suspendare din funcţie al primarului din Râmnicu Vâlcea

Liber la desemnarea unui primar interimar al Râmnicului. Consilierii locali urmează să desemneze vineri un înlocuitor al lui Emilian Frâncu în fruntea Primăriei Râmnicului după ce prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a emis, joi, 09 mai, ordinul de suspendare din funcţie a lui Emilian Frâncu.

Încercarea vicelui Ion Gigi Matei de a prelua vineri frâiele instituţiei a fost stopată de un singur vot. La convocarea şedinţei CL Râmnicu Vâlcea au răspuns doar 12 consilieri locali, trei de la UNPR, doi PP-DD şi şapte pesedişti. Liberalii şi-au făcut apariţia în sală, dar mai mult pentru a boicota şedinţa Consiliului. Deşi sorţii păreau să-l favorizeze pe Ion Gigi Matei, vicele şi-a văzut visul spulberat după ce un telefon misterios a schimbat votul consilierei UNPR Maria Bobeanu. Rezultatul final: 11 voturi pentru încredinţarea atribuţiilor de primar lui Ion Gigi Matei şi un vot împotrivă. Votul va fi reluat în şedinţa extraordinară programată pentru mâine, 11 mai, ora 11.

"Procedura este simplă. Consilierii locali vor trebui să aleagă un primar interimar pentru perioada în care Emilian Frâncu va fi menţinut în arest preventiv. Legea nu stabileşte un termen. Cred că vor lua act de ordinul de suspendare în următoarea şedinţă a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea", a declarat prefectul Nadolu.


Emilian Frâncu a fost reţinut de procurorii DNA pe 26 aprilie sub acuzaţia de luare de mită. La sfârşitul lunii trecute, magistraţii Tribunalului Bucureşti au instituit măsura arestului provizoriu pentru primarul din Râmnicu Vâlcea, măsură menţinută şi de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Atribuţiile de primar sunt exercitate în acest moment de viceprimarul Ion Matei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...