Actualitate

Cinci companii interesate de executarea autostrăzii Piteşti-Craiova

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a primit de la ministrul Dan Şova lista cu cei înscrişi în competiţia pentru realizarea autostrăzii Piteşti-Craiova, el arătând că de executarea acesteia sunt interesate cinci consorţii.

"Începe dialogul competitiv. Astăzi mi-a adus ministrul Dan Şova şi m-am bucurat foarte tare lista cu cei înscrişi pentru Piteşti-Craiova şi sunt cinci consorţii interesate de a executa Piteşti-Craiova. Ăsta e un semn foarte bun", a spus Ponta.

Ofertele pentru preselecţie la dialog competitiv pe autostrada Braşov-Comarnic au fost depuse la finele lunii februarie, pe listă fiind înscrise compania China Communications Construction şi asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor şi Impregilo - Salini.

CNADNR a anunţat în luna martie că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova - Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostradă, termenul limită pentru depunerea candidaturilor fiind miercuri.
Ponta a precizat că de realizarea autostrăzii Braşov-Comarnic sunt interesate patru consorţii care s-au înscris, aici trecându-se deja la faza dialogului competitiv.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...