Ultima Oră

Drept la replică

Gutău: Romeo Rădulescu minte cu neruşinare

Mircia Gutău, fostul primar al Râmnicului, îi răspunde deputatului PDL Romeo Rădulescu, urmare a unor declaraţii făcute de acesta săptămâna trecută.

“Rădulescu minte cu neruşinare afirmand ca in perioada in care ma aflam in penitenciar, l-am pus sa achizitioneze un teren situat pe Dealul Capela, pentru a construi un parc. Precizez ca niciodata nu i-am cerut acest lucru, dintr-un simplu motiv: terenul respectiv (pe care intentionam, intr-adevar, sa construiesc un parc) apartine societatii Romsilva, nu unei persoane fizice. In cadrul vizitei pe care mi-a facut-o la Colibasi, dl Radulescu a fost insotit de dl Dragosi Constantinescu (tatal fostului viceprimar Cosmin Constantinescu), iar atunci, la o distanta de cativa metri intre noi (asa s-a purtat discutia!) si in prezenta a 4 politisti, m-a rugat sa formulez o scrisoare catre ramniceni prin care sa-i rog sa-l voteze pentru functia de primar, lucru pe care l-am si facut.

Ideea realizarii unui parc pe Capela mi-a venit dupa o vizita la Instanbul, unde am vazut un astfel de parc realizat pe aproximativ 12 hectare de padure, cu fonduri externe. Acest lucru il pot confirma d-nii Valer Tudor si Eusebiu Veteleanu, care m-au insotit in acea deplasare si care m-au sustinut in aceasta idee.

Pentru realizarea parcului aveam nevoie de minim 10 hectare de padure, de aceea demarasem discutii cu reprezentanti ai Ministerului Mediului pentru a gasi solutii ca Primaria sa aiba in posesie sau administrare acel teren, in vederea accesarii fondurilor. Daca Radulescu ar fi dus ideea mea la capat, ar fi putut realiza in Ramnicu Valcea unul din cele mai frumoase parcuri din Romania.

Referitor la faptul ca Primaria trebuia sa se constituie parte civila in procesul cu locurile de joaca, va informez ca la Curtea de Apel Craiova, sentinta de achitare pronuntata de Judecatoria Turnu Severin a fost casata in parte, pe motiv ca trebuia citat in proces Municipiul Ramnicu Valcea, nu Consiliul Local, cum gresit s-a facut initial, iar la intrebarea pusa Primariei daca se va constitui parte civila, aceasta a trimis o adresa oficiala prin care a precizat ca se va constitui parte civila doar dupa ce instanta va constata un prejudiciu, pentru a sti cu ce suma sa se constituie parte civila. Sa faci referire la o astfel de situatie, spunand ca s-au facut aranjamente intre Francu si Gutau, este o mare nemernicie din partea lui Radulescu!

Mircia Gutau nu l-a sustinut niciodata pe Emilian Francu, iar de cand acesta din urma a ajuns primar m-am intalnit de doua ori cu el in Primarie. Prima data am baut o cafea, iar a doua oara i-am reprosat ca oamenii din cadrul societatilor subordonate Primariei sunt schimbati pe criterii politice, dandu-i exemplu fosta sefa de cabinet, careia Piete Prest i-a desfacut contractul de munca. Francu mi-a spus atunci ca nu poate interveni la Piete Prest deoarece de aceasta societate raspunde viceprimarul, fapt ce m-a determinat sa-i spun ca nu este un primar adevarat daca imi da un astfel de raspuns, iar de atunci nu l-am mai vazut.

Cred ca Romeo Radulescu se simte complexat de Mircia Gutau. El nu a fost capabil sa finalizeze proiecte pe care i le-am lasat "pe tava", iar acum, din imaturitate consider eu, prefera sa minta! Daca ar fi fost un primar bun, ar fi castigat, cu siguranta, un alt mandat in vara anului trecut. Daca ar fi fost un primar bun, nu ar fi intrat in Parlament pe usa din dos, ales de doar 5.000 de ramniceni! Rusinos!

Referitor la proiectul pe ISPA al gropii de gunoi de la Feteni, statia de compost si inchiderea gropii de gunoi de la Raureni, raman stupefiat cand vad ca Radulescu isi aroga realizarea acestora. Acest proiect a fost coordonat de mine si de fosta directoare a Directiei Programe Externe din cadrul Primariei, dna Diana Dumitru. Acest Joly-Joker, numit Romeo Radulescu, avea rolul in acea perioada sa inventarieze cainii vagabonzi de la Feteni, in vederea realizarii in viitor a unui adapost pentru animale. Precizez ca atunci cand l-am trimis prima oara la Feteni, m-a rugat sa-i dau sofer, ca sa nu se rataceasca in padure”, a precizat Mircia Gutău.

Romeo Rădulescu a povestit cum s-a “despărţit” Mircia Gutău

Săptămâna trecută, parlamentarul vâlcean Romeo Rădulescu a afirmat că primarul Emilian Frâncu a avut profesor bun în ceea ce a făcut, referindu-se la fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău.

Rădulescu: “Frâncu a avut profesor bun”

”Tactica aceasta cu a nu plăti facturile era valabilă şi înainte să vin eu în primărie. Exemplul foarte clar a fost astăzi în şedinţa de Consiliului Local, unde s-a demonstrat că, deşi au datorii de 13 milioane lei, au bani în cont, dar nu le plătesc. De ce nu le plătesc? Niciodată un primar responsabil nu poate să spună că n-a plătit pentru că n-a avut bani în cont. Era ilegal să încheie contractul. De ce v-am spus că a avut un profesor bun? Pentru că, anul trecut, în Hotărârea instanţei de la Craiova i s-a impus Primăriei Râmnicului să se constituie parte civilă pentru recuperarea banilor cu privire la locurile de joacă. Sunt curios dacă domnul Emilian Frâncu a depus plângere împotriva domnului Mircia Gutău pentru recuperarea pagubelor? Dacă nu a depus, nu este o cumetrie la mijloc? Plus că, atât timp cât foloseşti o metodă veche, eu consider că ai învăţat-o de la cineva, mai ales că eu cred că toată lumea a citit rechizitoriul şi tot ceea ce apare pe site-ul DNA, adică cum s-a întâmplat”, a spus deputatul Romeo Rădulescu.

”Gutău mi-a cerut să tranzacţionez un teren”

Fostul primar al Râmnicului a vorbit şi despre motivul conflictului său cu fostul primar al Râmnicului, Mircia Gutău: „Eu trebuia să achiziţionez un teren de câteva milioane de euro care fusese pus în posesie cuiva de domnul Gutău. Trebuia să tranzacţionez un teren, să-l cumpere Primăria special pentru parc. Domnul Gutău mi-a cerut să fac acest lucru cred că prin luna februarie 2010 în Penitenciar, la Colibaşi. I-am spus că o să verific. La evaluare, preţul ieşea undeva la de 30 de ori mai puţin decât îşi dorea dânsul. E vorba de un teren de pe Dealul Capela”, a afirmat deputatul PDL Romeo Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...