Sport

Handbal feminin,Liga campionilor, finala, Larvik-Gyor 21-24

Gyor, cu mâinile pe toarta trofeului

Azi, în Norvegia, Gyor a câştigat prima manşă a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin, scor 24-21, cu Larvik HK.

Mitul celor şapte finale europene pierdute de Gyor este pe cale să se termine. Cu multă perseverenţă, Gyor şi-a construit cea mai puternică echipă din istorie! Cu Lunde, Lekic, Amorim, Gorbicz sau Loke şi Martin Ambros pe bancă, campioana Ungariei era din startul competiţiei principala favorită la câştigarea trofeului.

Totuşi, elevele lui Ole Gustad Gjekstad au evoluat excelent în prima repriză a meciului cu maghiarele şi au intrat cu un gol avantaj la pauză, scor 13-12. În debutul părţii secunde, Larvik a apăsat pe acceleraţie şi s-a distanţat la patru goluri (17-13, min.36). Imediat, Martin Ambros a cerut timeout şi soarta jocului s-a schimbat total. Gyor a întors rezultatul aşa cum a făcut-o şi cu Vâlcea! Maghiarele au înscris de şase ori consecutiv fără a primi gol şi au preluat conducerea: 19-17. Iar norvegiencele au căzut şi psihic, ratând inclusiv de la 7 metri! A fost semnalul suficient pentru Gyor, care nu a mai primit decât patru goluri în ultimele 24 de minute. În atac, maghiarele au trăit prin evoluţia senzaţională a lui Gorbicz.

Astfel, Gyorul s-a impus cu 24-21 şi este foarte aproape de mult visatul trofeu. Returul are loc sâmbăta viitoare, la ora 16:15, la Veszprem, dar atenţie la norvegience, care joacă mai bine în deplasare şi au remontat fabulos în semifinala cu Krim.

Ca şi în semifinala cu Oltchim, Gyor a remontat extraordinar şi s-a impus clar, deşi a fost condusă la începutul reprizei secunde cu patru goluri

Larvik – Gyor 21-24 (13-12)

Larvik: Leganger 19 intervenţii – Riegelhuth 5, Blanco 5, Sulland 4, T. Mork 3, N. Mork 2, Breivang 1, Breistol 1.

Gyor: Haraldsen 20 intervenţii – Gorbicz 8, Loke 6, Radicevic 5, Amorim 2, Redei-Soos 1, Lekic 1, Kovacsics 1.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...