Monden

Olteanca speră să se califice în primele 5 locuri

Caracaleanca Elena Ionescu pe scena de la Eurovision 2012

Televiziunea Română va transmite în direct, în această seară, la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional toate cele trei competiţii Eurovision, cu începere de la ora 22.00, prima semifinală (în care românii vor putea vota, dar nu pentru Mandinga), pe 24 mai, a doua semifinală (în care România nu are drept de vot), şi finala Eurovision, din 26 mai, în care toate ţările participante la concurs vor avea drept de vot, indiferent daca s-au calificat sau nu.

România este reprezentată de Mandinga, solistă fiind frumoasă olteancă din Caracal, Elena Ionescu. Familia Elenei Ionescu de la trupa Mandinga, trăieşte într-un apartament dintr-un bloc modest din Caracal. Părinţii Elenei au făcut mari eforturi pentru pentru a o putea duce la Craiova, unde lua lecţii de canto, în perioada copilăriei, pentru ca aceasta să devină o mare vedetă mai târziu. Săptămâna trecută, Elena îşi serbează ziua de naştere între fani, jurnalişti şi mai ales colegii ei din trupa Mandinga si stafful TVR care o însoţeşte la Baku pentru Eurovision. Aceasta a declarat de ziua ei, că îşi doreşte foarte mult că ocupe măcar o poziţie în primele cinci locuri la acest concurs. Înaintea marii competitii din Azerbaidjan, solista trupei Mandinga a castigat deja un trofeu, cel de "cea mai sexy concurentă".

În urma unui sondaj initiat de WiWi Blog, unul dintre cele mai cunoscute bloguri despre Eurovision, Elena Ionescu se afla în postura de lider, avand 977 de voturi favorabile, adică un procent de 33,32%. Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan. Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...