Actualitate

Cinci bărbaţi care plănuiau să cloneze carduri în Franţa, arestaţi

Falsificatorii de carduri au fost prinşi cu echipamente de skimming în bagaje

Cinci bărbaţi care intenţionau să trimită în Franţa echipamente de skimming au fost arestaţi preventiv, miercuri, după ce au fost ridicaţi de poliţiştii specializaţi în combaterea crimei organizate şi de procurorii DIICOT, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, cei cinci formau un grup infracţional care a fost anihilat de poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea DIICOT Craiova şi cu sprijinul poliţiştilor bucureşteni şi de la IPJ Dolj.

Miercuri, în Bucureşti, au fost prinşi în flagrant Marian B. şi Florentin A., ambii de 34 de ani, care, spun poliţiştii, urmau să plece în Franţa cu autocarul, pentru a monta aparatură de skimming pe bancomate, în vederea clonării de carduri. Aceştia aveau aparatura în bagaje, ascunsă printre haine.

Imediat după prinderea celor doi bărbaţi, poliţiştii au făcut patru percheziţii în Bucureşti şi trei la Craiova, în urma cărora au mai fost ridicaţi Leonard O., din Bucureşti, în vârstă de 31 de ani, şi Sorin Ţ. şi Alexandru Ionuţ T., în vârstă de 32 de ani, din Craiova.

Tot în urma percheziţiilor, au fost ridicate opt "guri" de bancomat, circuite electronice, componente artizanale, minicamere video disimulate, încărcătoare adaptate artizanal, un laptop, trei hard-disk-uri, 267 de CD-uri, opt telefoane mobile, 19 cartele SIM, cinci carduri cu bandă magnetică şi patru carduri de memorie.

Acţiunea de anihilare a grupării a fost realizată cu suportul tehnic al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...