Ultima Oră

Primarul din Râmnicu Vâlcea rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul primarului Emilian Frâncu

UPDATE: Primarul Emilian Frâncu trebuie suspendat în 48 de ore

Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu, a primit de la CAB Bucureşti decizia instanţei cu privire la respingerea recursului primarului Emilian Frâncu, aflat în arest preventiv din 25 aprilie.

"Am primit azi comunicatul de la Curtea de Apel Bucureşti. Am la dispoziţie 48 de ore, potrivit legii pentru a emite ordinul de suspendare din funcţie al primarului Râmnicului. O să anunţ îmediat ce voi lua decizia şi o voi aduce la cunoştinţa Consiliului Local Râmnicu Vâlcea", a precizat Nadolu.

........................................

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins joi recursul formulat de primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, astfel că el va rămâne în arest preventiv, fiind cercetat pentru luare de mită. Decizia instanţei este definitivă.

Instanţa consideră că sunt indicii temeinice din care rezultă că edilul a săvârşit fapta de luare de mită, lăsarea în libertate a primarului prezentând un pericol pentru ordinea publică. Acesta ar fi comis fapta, spune instanţa, prin folosirea unor "metode de natură a împiedica descoperirea şi tragerea la răspundere pentru săvârşirea acesteia (prin folosirea unei persoane intermediare pentru a primi suma de 50.000 lei) deşi poziţia sa implica exercitarea cu demnitate a funcţiei pentru care a fost ales în scopul protejării valorilor sociale ocrotite de legea penală".

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost reţinut, în noaptea de 25 spre 26 aprilie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce a fost prins în flagrant primind 50.000 de lei de la administratorul unei firme căreia îi încredinţase un contract de 200.000 de euro pentru lucrări de amenajare a unor spaţii publice.

Vineri, 26 aprilie, magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât arestarea preventivă a primarului din Râmnicu Vâlcea cercetat sub acuzaţia de luare de mită de la arhitectul bucureştean Sorin Dragoş Popescu.

Tribunalul Bucureşti notează în motivarea deciziei de arestare preventivă a primarului din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, că acesta s-a folosit de funcţia sa pentru a obţine bani, este un pericol pentru ordinea publică şi intenţiona să comită o nouă faptă de luare de mită.

În faţa instanţei, Frâncu a susţinut că este nevinovat, că banii nu îi erau destinaţi şi că ar fi încercat să obţină o sponsorizare pentru evenimentele legate de împlinirea a 625 de ani de la atestarea oraşului Râmnicu Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

04.05.2013 - 01:07petre:Apropo, am vazut ce idoli ai pe facebook. Gigi Becali si Francu. Adevarul e ca unul dintre ei e ceva mai destept, la fel de hot, doar mai destep. Loooool what a moron you are!

Deci nu am gresit deloc in aprecieri.

04.05.2013 - 00:43petre:Isadora, acum imi dau seama de ce tara asta e unde e. Romanii ar fi in stare sa faca orice pentru un banut. Nu au demnitate, nu respecta semenul lor sau macar pe ei insisi, sunt niste neoameni. Tu aperi un HOT! Stii de ce? Pentru ca la noi NERODU (adica cei ca tine) a aparat intotdeauna prostia si dictatura.... de mii de ani, nu de acum. Deci nu esti tu prea vinovata, esti doar ROMAN. Sunt convins ca esti pentru al propune pe "domnul" Francu pe lista cetatenilor de onoare a Ramnicului. Sunt convins. Si la mormantul lui Ceausescu sunt in continuare o gramada de retardati care plang. Mi-as dori sa SA VA DUCETI DACU IN COREA DE NORD. O sa fiti fericiti! O sa aveti ocazia sa lingeti in ******** pe toti primarii, prefectii, sefii sau (mai ales presedintii), si sa va si simtiti bine. Ma bucur ca nu mai locuiesc in acesta tara blestemata(de retardati ca voi), nu am degand sa ma mai intorc vreodata, dar va doresc o moarte lenta(asta e sigur... lasilor!!!), pentru ca asta meritati. LASILOR!

03.05.2013 - 19:35isadora:Este nevinovat , cineva care il ura mult a inventat o asemena prostie ! invidia isi arata fata , nu cred asemena bazaconii , in loc sa ii arestati pe cei care trebuie , voi arestati un om nevinovat , dar in ce tara traim????? ce legi avem???? a iesit vre-o lege noua de-a aresta oamneii nevinovati ???? nu ma mira asta este Romania de rasul tuturor , vai de mama ei de lege!

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...