Sport

Handbal feminin, Oltchim

Barbosa, Managarova, Nechita, Curea şi Meiroşu, primele certitudini

Navarro, Neagu, Ungureanu, Brădeanu şi Farcău vor anunţa zilele viitoare deciziile lor

Conducerea CS Oltchim a făcut azi publice primele informaţii oficiale despre sezonul următor, unul învăluit în ceaţă după ultimele evenimente. Cu un buget înjumătăţit de la 3 milioane de euro la doar 1,5, Oltchim va participa totuşi în viitoarea ediţie a Ligi Campionilor, unde este direct calificată în grupe.
Şi-au confirmat rămânerea la Vâlcea Barbosa, Managarova, Nechita, Curea şi Meiroşu. Din lot vor face parte şi trei jucătoare noi, care până acum au fost împrumutate: Polcoşer, Băbeanu şi Buceschi. Şi-au confirmat plecarea Manea la Krim, Jovanovic la Astrakhan şi Bulatovic la Gyor, dar şi antrenorii danezi Vestergaard şi Klit.
Iată cum arată comunicatul integral postat de conducerea clubului pe site-ul oficial:

”În ultima perioadă, Clubul Sportiv Oltchim a stat departe de comentariile presei legate de viitorul echipei. A avut un motiv întemeiat şi astăzi vine să clarifice această situaţie.

Şi-au confirmat plecarea antrenorii Vestergaard şi Klit, dar şi jucătoarele Bulatovic, Jovanovic şi Manea.

Cum şi-a obişnuit suporterii, clubul nostru a oferit presei şi celor interesati doar informatii adevărate, bazate pe lucruri concrete şi demonstrabile. De aceea, până când nu a existat un suport întemeiat, s-a decis să nu se ofere replică ştirilor mai mult sau mai puţin adevărate.

Activitatea clubului în ultima perioadă a fost concentrată pe două mari probleme:
1. Asigurarea suportului financiar pentru sezonul următor;
2. Menţinerea pe cât posibil a lotului actual, dacă nu în totalitate, măcar o mare parte din acesta.

Ordinea nu are importanţă, ambele solicitând un volum de muncă ridicat, dar astăzi ne face plăcere să vi le aducem la cunoştinţă şi dumneavoastră.
În ceea ce priveşte susţinerea financiară, s-a decis crearea unui buget de 1,5 milioane de euro, buget care permite continuarea activităţii la un nivel înalt de performanţă, ştiut fiind faptul că anul viitor echipa va participa direct în grupele Ligii Campionilor.

Efortul clubului de a găsi finanţarea necesară, dublat de cel al Federaţiei Române de Handbal prin persoana preşedintelui Cristian Gaţu, oferă garanţia participării în bune condiţii în Liga Campionilor, sezonul 2013-2014, deoarece în contactele existente până în prezent cu diferite firme ce vor deveni partenere ale clubului, există interesul acestora de a susţine activitatea handbalistică internaţională de la Râmnicu Vâlcea.

A doua mare problemă se referă la crearea lotului pentru sezonul ce urmează şi din acest punct de vedere clubul a procedat la discuţii cu fiecare jucătoare în parte.
Nu a fost uşor pentru că situaţia financiară de anul trecut, completată cu nesiguranţa în ceea ce ar privi sezonul viitor, dar mai ales fiind vorba de reducerea bugetului şi implicit a salariilor jucătoarelor, timpul de discuţii s-a prelungit. Cu toate acestea, astăzi putem să vă facem un sumar al celor discutate şi decise:
- Alexandrina Barbosa, Iulia Curea, Adriana Nechita, Iulia Managarova, Adina Meiroşu, Nicoleta Safta sunt jucătoare care au confirmat rămânerea la echipă şi continuarea activităţii sub culorile Oltchim
- Discuţiile cu Cristina Neagu, Paula Ungureanu, Aurelia Brădeanu, Ramona Farcău şi Silvia Navarro sunt în stadiu avansat şi numai câteva zile vor fi necesare până când acestea vor confirma (sau infirma) rămânerea la Vâlcea.
- Jucătoarele Dana Băbeanu, Eliza Buceschi şi Andreea Polocoser se vor întoarce după împrumut la echipă, acestea aparţinând clubului până în anul 2014.
- Există discuţii avansate – şi termenul este tot de câteva zile până când vor oferi un răspuns – cu jucătoare ce vor veni la Râmnicu Vâlcea pentru a acoperi sau completa posturile de pivot, portar, extremă stânga. Numele acestora îl vom comunica odată cu semnarea contractelor.
- Jucătoarele Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic şi Oana Manea, precum şi antrenorii Jakob Vestergaard şi Mette Klit sunt singurele certitudini că nu vor mai rămâne la Oltchim în sezonul următor.
- Staff-ul tehnic nu a fost decis, singura informaţie oferită fiind doar faptul că actualul antrenor secund, Steluţa Luca, va face parte din acesta, dar urmează să fie decisă calitatea sa: secund sau principal.

Tuturor celor care au hotărât să rămână – chiar şi pe salarii mai mici decât anii trecuţi – precum şi celor care acceptă să se alăture -familiei- Oltchim, dorim să le mulţumim în mod public.”

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...