Actualitate

Noi locatari la Grădina Zoo din Râmnicu Vâlcea

15 pui de boa constrictor au eclozat din ouă zilele trecute

Familia de reptile a grădinii zoologice din Râmnicu Vâlcea s-a mărit cu câţiva pui de boa constrictor, după ce în urmă cu câteva zile 15 puişori au eclozat din ouă. Deşi acum măsoară doar câţiva centimetri în câţiva ani aceştia vor ajunge să măsoare câţiva metri. Micii şerpi au devenit repede atracţia principală a grădinii, chiar dacă şapte dintre cei 15 pui nu au supravieţuit.

Noii locatari ai grădinii zoologice din Râmnicu Vâlcea s-au adaptat repede la statutul de vedete. Ei au fost separaţi de părinţii lor, doi masculi şi o femelă tânără, şi mutaţi într-un terariu unde vizitatorii îi pot vedea în fiecare zi. „Au venit pe lume acum două săptămâni, dar deja o parte dintre ei nu au supravieţuit. E nevoie să treacă de prima năpârlire. Acum mai avem doar opt puişori care sperăm să înceapă să se hrănească. Noi încercăm să le oferim toate condiţiile pentru a supravieţui. Avem sisteme de umiditate, le verificăm tot timpul temperatura”, a precizat Roxana Nicu, administratorul Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea.

"Noi încercăm să le oferim toate condiţiile pentru a supravieţui. Avem sisteme de umiditate, le verificăm tot timpul temperatura.", Roxana Nicu, administrator grădina ZOO Râmnicu Vălcea

Noile vedete ale grădinii zoologice

Deşi nu sunt la prima astfel de experienţă, şi anul trecut femela boa aducând 15 pui pe lume, îngrijitorii sunt foarte mândri de noile exemplare. Îngrijirea lor presupune ceva mai multă atenţie, dar speră ca până la urmă să reuşească să îi ţină în viaţă pe toţi cei opt puişori care le-au mai rămas. „Nu sunt pretenţioşi, dar trebuie să le acordăm mare atenţie pentru că în mediul lor natural au condiţiile lor care sunt satisfăcătoare nevoilor lor, pe când aici trebuie să le creăm noi. În captivitate, un şarpe boa constrictor nu ştiu dacă va putea ajunge la vârsta pe care o atinge în mediul natural. Ei în general trăiesc până la 20-30 de ani şi ating o lungime de 2-4 metri cu o greutate de aproximativ 50 de kilograme”, a adăugat Maria Vlăduţ, îngrijitoarea reptitelor.
Chiar dacă au doar câteva zile, iar ca lungime şi ca greutate, nu ating nici 10 la sută din dimensiunile părinţilor lor, şerpişorii au devenit deja o atracţie pentru cei care vizitează parcul zoo. Responsabilii nu s-au gândit încă ce vor face cu ei, deşi nu exclud să aleagă varianta de anul trecut, când cei 15 puişori au fost vânduţi, iar cu banii obţinuţi să achiziţioneze alte animale care să întregească colecţia, destul de mare, a grădinii zoologice vâlcene.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

19.10.2013 - 16:54xbcbshgfye:s au nascut si au murit toti deoarece nu au avut ce manca si nimeni nu face nimic pacat nimeni de acolo nu vorbeste le este frica

13.05.2013 - 15:04XX XL:Boa constrictor este o reptilă ovo-vivipară (dă naştere la pui vii complet dezvoltaţi în organismul matern ), ceea ce înseamnă că femea păstrează ouăle pe plan intern până eclozează, aşa că femela are capacitatea de a naşte pui vii. Cele mai multe femele au capacitatea de a stoca un număr de 20-50 de ouă. Nou-născuţii sunt născuţi după 100-150 zile de dezvoltare. Femelele pot stoca sperma cu ceva timp înainte de a avea loc fertilizarea , astfel încât perioada de gestaţie totală poate dura 10 luni. Femela va mânca, de obicei, foarte puţin sau nimic în acest timp.

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...