Politică

PNL Râmnicu Vâlcea a rămas în aer

Cu preşedintele organizaţiei municipale arestat, liberalii trag de timp până la alegerea unui nou lider la municipiu

Arestarea primarului Emilian Frâncu lasă nu doar Primăria Râmnicului decapitată, ci şi filiala municipală Râmnicu Vâlcea. Edilul râmnicean a fost ridicat de către procurorii DNA, pe 25 aprilie, cu doar două zile înainte conferinţei municipale de alegeri a liberalilor râmniceni. Emilian Frâncu era singurul candidat la acea dată pentru funcţia de peşedinte al organizaţiei. La această oră, liberalii fideli lui Frâncu iau în calcul deja „un joc pasiv” de un an şi jumătate pentru a vedea deznodământul în cazul liderului lor.

Degringolada anunţată chiar de liberali

Nu doar simpatizanţii şi apropiaţii lui Frâncu anunţă un „stand-by” în ceea ce priveşte numele viitorului lider de organizaţie municipală. Ceilalţi membri ai Biroului Permanent Municipal cred de asemenea că alegerile la organizaţia PNL Râmnicu Vâlcea vor fi amânate pentru o perioadă îndelungată. „S-a avansat data de 12 mai, dar este posibil să nu se desfăşoare nici atunci alegerile la municipiu. Deja aud din ce în ce mai des varianta numirii delegaţilor pentru alegerile la judeţ în locul unor alegeri la municipiu. Se cere amânarea acestor alegeri pentru a aştepta rezultatul recursului făcut de Emilian Frâncu, dar nu ştiu dacă are vreun rost. Eu spun doar ce am de spus. De exemplu, la alegerile la care Frâncu a candidat de unul singur m-am ferit să îmi depun candidatura pentru vreun post în Biroul Permanent Municipal. Ce să spun, că senatorul Adrănel Cotescu şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte, iar apoi ni s-a comunicat că a fost o glumă? Voi şti ce am de făcut după Paşte, până atunci totul este în ceaţă”, declară consilierul local PNL Eduard Vârlan. Acesta a fost îndepărtat din dezbaterile BPM al PNL Râmnicu Vâlcea de către primarul liberal, chiar dacă avea dreptul conferit de statut de a participa la şedinţe.

"La alegerile la care Fâncu a candidat de unul singur m-am ferit să îmi depun candidatura pentru vreun post în Biroul Permanent Municipal.", Eduard Vârlan, consilier local PNL

Susţinătorii lui Frâncu: încă 15 luni de linişte

Pentru oamenii apropiaţi de fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, varianta de lucru este una de compromis, dar simplă: „Conform mandatului obţinut de noi, mai avem 15 luni de exercitare al acestuia”. Declaraţia vine din partea consilierului local care s-a ocupat îndeaproape de campania electorală a lui Frâncu şi apoi de campania acestuia de imagine, liberalul Liviu Boban. „Din punct de vedere statutar, mandatul nostru mai poate dura încă 15 luni. S-a discutat într-adevăr despre alegerea unui alt preşedinte în fruntea organizaţiei, dar cred că vom recurge doar la desemnarea delegaţilor pentru conferinţa judeţeană de alegeri. Din punctul nostru de vedere, Emilian Frâncu va reveni foarte curând acasă”, susţine Liviu Boban. Alegerile pentru desemnarea unui nou birou de conducere al organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea trebuiau să aibă loc pe 27 aprilie. Acestea au fost amânate pentru o dată ulterioară datorită arestării preşedintelui organizaţiei, Emilian Frâncu, primar al municipiului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...