Administraţie

Primarul Gherghe manifestă apucături dictatoriale

Speriat de grevişti, edilul severinean vrea să interzică protestele de orice fel în ,,Piaţa Universităţii de Mehedinţi”

Autointitulatul primar al Severinenilor, omul care se bătea cu pumnul în piept că e în slujba cetăţeanului, că pledează pentru libertăţile cetăţeneşti, avocat de profesie, îşi dă arama pe faţă de fost miliţian cu apucături dictatoriale. Gherghe propune un proiect de hotărâre în CL prin care se interzic protestele de orice fel pe o rază de 200 de metri de clădirea Palatului Administrativ în care se află prefectura Mehedinţi, CJ Mehedinţi şi Primăria Severinului. De ce tocmai acum, când unii oameni se pregăstesc de proteste? Pentru că salariaţii instituţiilor amintite nu mai suportă să muncească în gălăgie...

Este vorba de interzicerea de mitinguri şi proteste în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, un fel de Piaţă a Universităţii de Mehedinţi.

Primarul Severinului, Constantin Gherghe, vrea să pună în practică o măsură care cu siguranţă îi va scădea mult din popularitatea pe care şi-a câştigat-o de când este edil-şef. Este vorba de interzicerea de mitinguri şi proteste în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, un fel de Piaţă a Universităţii de Mehedinţi. În cazul în care va trece de votul consilierilor locali un proiect de HCL al primarului Constantin Gherghe, mitingurile, protestele şi orice alte manifestări nu se vor mai putea organiza în această zonă. Consilierii opoziţiei îşi manifestă deja votul negativ pentru câteva din proiectele de hotărâri de pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de CL. Unul din aceste proiecte este iniţiat de primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, şi vizează interzicerea protestelor în vecinătatea Palatului Administrativ (clădire în care îşi desfăşoară activitatea Prefectura Mehedinţi, Consiliul Judeţean Mehedinţi şi Primăria Drobeta Turnu Severin) pe motiv că angajaţii de aici au nevoie de linişte. „Se doreşte interzicerea oricăror de manifestări pe o rază de 200 de metri pătraţi în jurul Palatului Administrativ. În primul rând pentru că limitează libertatea de exprimare a individului, o a doua chestiune este strict legată de faptul că orice fel de protestatari, ca să poată fi auziţi şi pentru a sensibiliza autorităţile, trebuie să protesteze, să se manifeste într-o asemenea zonă şi nu într-o zonă neutră, unde nu-i vede nimeni şi o chestiune pentru care eu cel puţin am dat aviz negativ că este un proiect de hotărâre absolut ilegal”, a declarat consilierul local PDL, Dumitru Mărculescu. Cum în perioada următoare se anunţă disponibilizări de personal la Hidroserv şi la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, prin această hotărâre funcţionarii publici vor fi „protejaţi” de strigătele oamenilor disperaţi că îşi pierd locurile de muncă şi ajung pe drumuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...