Sport

Craiova, campioana stadioanelor din România

Arenă de cinci stele pentru o echipă cu soartă incertă

Noul stadion al Craiovei arată senzaţional. Aşa indică cel puţin schiţele. Un stadion de 38.000 de locuri la care va fi folosită în premieră o nouă tehnologie de acoperire a tribunelor, un material transparent. Primele imagini cu ozn-ul i-a lăsat pe suporterii Universităţii fără replică, arena fiind de-a dreptul superbă. Arena de cinci stele va avea 38.000 de locuri şi va costa în jur de 80 milioane de euro. Primăria va prezenta oficial proiectul după Paşte.

80 de milioane de euro pentru „Arena Leilor”

Se pare că noua Arenă a Leilor, cum şi-ar dori Adrian Mititelu să se numească, va fi acoperită integral cu un material transparent, folosit în premieră la Craiova. Va arăta superb, mult peste ceea ce am văzut până acum în România. Va rivaliza cu marile stadioane europene. Valoarea va fi undeva la 80 de milioane de euro. Sperăm să îl facem pe fonduri europene. Avem studiul de fezabilitate aproape finalizat”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. Una dintre ideile suporterilor a fost îmbrăţişată şi de municipalitate, care a decis să renunţe la pista de atletism şi astfel să apropie tribunele de stadion, ştiindu-se presiunea pe care suporterii olteni o pun pe echipa adversă la meciurile de acasă. Totodată, arena va putea găzdui fără frică partide de Champions League.

Suporterii se convertesc dacă se face stadionul

„Am văzut în cursul zilei de azi macheta cu noul stadion, şi eu, ca şi suporter, mă declar foarte încântat, cred că nu sunt singurul de altfel. Având în vedere preţul de 80 de milioane de euro, eu zic că este o construcţie realizabilă în proporţie de 100%, dar e de urmărit şi modul în care se va lucra la construirea noii arene. Cu una am rezolvat-o, mai urmează să avem şi echipă, toată lumea aşteaptă chestia asta cu mult interes. Seamănă foarte mult cu ce a prezentat Micapi şi, în concluzie, aşteptăm şi alte poze cu viitoare «bijuterie» din Bănie”, a declarat plin de entuziasm Andrei Coadă Nicolăescu, unul dintre fanii echipei din Bănie.
Mai în glumă, mai în serios, se pare că suporterii Ştiinţei se convertesc dacă Olguţa le va face acest stadion: „Dacă stadionul ăsta se va face, eu mă fac preot. Nu cred că o să se construiască o asemenea navă spaţială la noi în oraş”, a declarat Andrei Mădălin, suporter al Universităţii Craiova. Tot ceea ce mai lipseşte este echipa de fotbal care să contureze spectacolul împreună cu noul Ion Oblemenco.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...