Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila-Mioveni - 2-0

Damila rămâne în cursă

Damila continuă să spere la promovare după succesul obţinut la Drăgăşani, 2-1 cu CS Mioveni

Vâlcenii au avut mult de furcă cu Mioveni, deşi toată repriza secundă au jucat în superioritate numerică. Fundaşul argeşenilor, Marius Pasăre a fost eliminat în minutul 41 pentru cumul de cartonaşe, ceea ce a uşurat mult succesul oltenilor.

Aflat abia la al doilea joc ca titular în eşalonul secund, tânărul Pârvulescu a deschis Damilei calea spre succes în minutul 48, când a reluat cu capul în plasă centrarea venită din cornerul executat de Edi Stoica. A fost primul gol în eşalonul secund pentru Pârvulescu, un jucător care a rămas chiar de la înfiinţarea clubului.
Deşi în inferioritate, Mioveniul a egalat în minutul 57, când Arnăutu a împins în plasă un balon respins de Matache, după un şut foarte bun al lui Stancu. Un egal ar fi anulat şansele vâlcenilor la o promovare, dar a venit în minutul 82, când Menassel a obţinut un penalty, care a fost transformat de Lircă. Damila câştigă cu 2-1 şi este la şase puncte de primele două clasate, Poli şi Corona, dar are şi un joc mai puţin disputat decât timişorenii. În etapa viitoare, Damila va sta, dar îşi trece în cont trei puncte la masa verde, iar peste două săptămâni va juca la Drăgăşani contra Coronei, un derby ce contează enorm în lupta pentru primele două locuri. Tehnicianul Damilei, Claudiu Niculescu a respirat uşurat după această victorie, venită în condiţiile unei defensive improvizate după absenţele lui I. Stoica şi Deaconescu. „A fost foarte dificil, sunt bucuros de rezultat, dar nu şi de joc. Sperăm în continuare la primele două locuri. Nu înţeleg de ce ne retragem şi avem o oarecare teamă de a juca. Posibil presiunea rezultatului, pentru că, dacă vrem să ne atingem obiectivul, trebuie să câştigăm tot. Cu Corona va fi nevoie de ambiţie mai multă, trebuie să câştigăm cu orice preţ acel joc. Jucătorii mei pot mult mai mult decât au arătat cu Mioveniul. Sunt mulţumit de cei care au intrat azi în teren în locul titularilor”, a declarat antrenorul Damilei, Claudiu Niculescu.

“Promovarea va fi cadoul meu”

Finanţatorul Damilei, Dan Niţu, aşteaptă cadou o promovare la finalul sezonului. „Prima repriză am jucat bine, ne-am creat destule ocazii de a marca. În a doua parte am făcut pasul înapoi după marcarea primului gol, dar am avut mai multe şanse de a marca decât adversarul. Ultima etapă va fi pe 8 iunie 2013, chiar de ziua mea, sper să primesc cel mai frumos cadou, respectiv promovarea în Liga 1. Întotdeauna, de ziua mea, am avut meciuri grele pe care le-am câştigat. Până atunci, va trebui să căştigăm meciurile pe care le mai avem de disputat. Vreau să mulţumesc celor care au fost prezenţi la Dragăşani în număr atât de mare, pentru că ne-au susţinut şi ne-au condus către o victorie muncită. O menţiune specială şi pentru galeria noastră care, în ciuda căldurii sufocante, a ]ncurajat Damila pe tot parcursul jocului”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...