Ultima Oră

Grevist de la USG, dus cu salvarea la spital

Unul dintre angajaţii Uzinelor Sodice Govora care se află în greva foamei a fost transportat, miercuri, cu o ambulanţă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, iar după ce a primit îngrijiri medicale s-a întors la locul protestului „Bărbatul avea tensiune mare şi glicemie mică. Nu putea să mai rămână printre noi pentru că îi este pusă în pericol viaţa. El a fost trimis cu o ambulanţă la Spitalul Judeţean din Râmnicu Vâlcea, unde a primit îngrijiri medicale. Acum se simte mai bine şi s-a întors la locul protestului”, a declarat liderul sindicatului „Sodistul”, Adrian Gheorghe Mugioiu. El susţine că medicii i-au recomandat bărbatului să renunţe la greva foamei, însă acesta refuză. În prezent, 47 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora se află în greva foamei, în două corturi amplasate în faţa pavilionului administrativ al societăţii.

Negocieri la Ministerul Muncii înainte de greva generală

Luni, liderul sindicatului "Sodistul", Adrian Gheorghe Mugioiu, a intrat în greva foamei, iar marţi au recurs la această formă de protest alţi 30 de angajaţi ai Uzinelor Sodice Govora. Celor 31 de salariaţi aflaţi în greva foamei li s-au alăturat alte 16 persoane, în cursul zilei de astăzi. Miercuri, la Uzinele Sodice Govora au ajuns reprezentanţi ai Inspecţiei Muncii din Ministerul Muncii, care vor discuta cu salariaţii şi conducerea unităţii. Angajaţii Uzinelor Sodice Govora ameninţă că joi vor intra în grevă generală pe termen nedeterminat dacă nu vor ajunge la nicio înţelegere cu reprezentanţii fabricii. Angajaţii Uzinelor Sodice Govora solicită încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2013, „în care ponderea cheltuielilor cu salarizarea personalului să fie de minimum 16% din veniturile de exploatare”, menţinerea numărului de locuri de muncă, cu personal angajat existent la 15 februarie 2013, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, respectarea acordurilor, a protocoalelor şi a actelor adiţionale încheiate cu sindicatul şi respectarea perioadei concediului de odihnă. Acţionarul majoritar al Uzinelor Sodice Govora este Ciech Varşovia, cu 92,9% din titluri. În structura acţionariatului se mai regăseşte AVAS, cu 0,68% din titluri. La Uzinele Sodice Govora sunt produse toate tipurile de sare.

Patronatul polonez nu cedează

Managerii USG consideră că decizia de a intra în greva foamei luată de un grup de angajaţi ai companiei este una delicată şi, din păcate, contraproductivă. Compania înţelege că gestul radical este o expresie a preocupării faţă de dezvoltarea companiei, dar acesta aduce mai degrabă tensiuni în plus decât soluţii. „Vrem să ajungem la o înţelegere. Trebuie să avem în vedere însă că datorită condiţiilor economice USG are unele limitări în a răspunde unor solicitări nerezonabile. Presiunile adiţionale nu vor schimba această realitate”, a declarat Robert Pietrowski, CFO al US Govora.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...