Sport

Handbal feminin, Oltchim

A plecat şi Vestergaard!

Conducerea clubului i-a propus rezilierea, dorind să scape de danez, deşi acesta a impresionat

După doar un an petrecut la Oltchim, antrenorul Jakob Vestergaard este nevoit să se despartă de gruparea vâlceană. Cele două părţi au convenit azi, de comun acord, rezilierea contractului la finalul sezonului. "Le mulţumesc tuturor fanilor pentru sprijinul echipei. Pentru mine, a fost o experienţă de viaţă extraordinară", a spus danezul.


Tehnicianul danez şi formaţia vâlceană parafaseră o înţelegere valabilă pe două sezoane, însă despărţirea era mai mult decât previzibilă. Înjumătăţirea bugetului şi lipsa de obiectiv important în sezonul viitor în Liga Campionilor fac ca şefii Oltchimului să nu îi mai poată achita salariul de circa 200 mii euro anual, în timp ce Vestergaard, un tehnician bine cotat în Europa, îşi doreşte performanţă. Conducerea clubului nu l-a mai dorit pe danez, deşi acesta era de acord să îşi scadă din salariu. Berbecaru i-a propus rezilierea contrcatului chiar de acum, dar tehnicianul a refuzat, dorind să încheie sezonul la Oltchim.

Conducerea clubului a venit cu un comunicat sec, prin care încearcă, ca de obicei, să împace capra şi varza. Vestergaard are oricând porţile deschide la Vâlcea, iar cele două părţi pot coopera în viitor dacă se va mai ivi posibilitatea, susţin oficialii clubului.

"Clubul Oltchim a semnat anul trecut un contract sportiv cu antrenorul Jakob Vestergaard din Danemarca, valabil pentru două sezoane, respectiv până în anul 2014. După un sezon cu foarte multe experienţe emoţionale, cu un meritat loc 3 ocupat în Europa, jucând semifinala Ligii Campionilor şi câştigând titlul de "Campioană Naţională" cu echipa Oltchim, părţile au convenit rezilierea contractului la finalul acestui prim sezon. Motivul principal al întreruperii contractului a fost generat de problemele familiale ale antrenorului Vestergaard, deoarece acesta doreşte să petreacă mai mult timp cu fiul său încă mic, să fie alături de familie în următorii ani şi pentru a începe noi proiecte personale în Danemarca.
Mulţumindu-i pentru cooperare, clubul şi antrenorul Jakob Vestergaard au convenit să continue de la distanţă cooperarea prin acordarea - la cerere - de consultanţă privind pregătirea fizică şi tactică a echipei (plus analize video) în noul sezon, cooperand cu staff-ul şi antrenorii Oltchimului. Posibilitatea revenirii sale pe banca tehnică a ramas deschisă, atunci când fiul său Viktor va mai creşte şi va dori să călătorească într-o ţară străină", se spune pe siteul oficial al clubului.

Cu siguranţă, în zilele viitoare se va anunţa şi plecarea stranierelor, în frunte cu Bulatovic, cărora clubul nu le mai poate susţine salariile exorbitante.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...